Internethastighet

Hastighet-topImage

I takt med att vi blivit mer uppkopplade och ansluter fler enheter till bredbandet har behovet av högre internethastighet ökat.

Här går vi igenom allt du behöver veta om internethastigheter. Vi guidar dig i hur du ska tänka när du väljer hastighet på ditt bredband och tipsar om tjänster som hjälper dig att mäta din internethastighet.

Hur snabbt bredband behövs?

Har förklarar vi nedladdningshastighet och uppladdningshastighet för bredband och guidar i valet av internethastighet beroende på förutsättningar och behov.

Internethastighet och gaming

Här går vi igenom vad som gäller vid val av internethastighet för gaming. Hur snabbt bredband behövs för olika spelkonsoler och spel? Få svar här.

Bredbandskollen

Bredbandskollen hjälper internetanvändare att mäta hastigheten på sitt bredband. Här förklarar vi hur det fungerar och man gör en mätning.

TPTEST

Allt om datorprogrammet TPTEST, föregångaren till Bredbandskollen, som utvecklades av IT-kommissionen för att möjliggöra mätning av internethastighet.

Bredband 10/10

Bredband 10/10 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber i så gott som alla stadsnät i Sverige. Läs allt om bredband 10/10 här.

Bredband 100/100

Bredband 100/100 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber i så gott som alla stadsnät i Sverige. Läs allt om det bredband som flest svenskar väljer här.

Bredband 150

Bredband 150 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 250/250

Bredband 250/250 är hastigheten på ett av de snabbare bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber. Läs allt om det bredband som alltfler svenskar väljer i takt med att våra hem blir alltmer uppkopplade.

Bredband 300

Bredband 300 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 500/500

Har familjen vuxit ur bredband 250/250? Vi går igenom allt om Bredband 500/500 – en hastighet som exempelvis passar större familjer med höga krav på ned- och uppladdningshastighet.

Bredband 600

Bredband 600 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 1000/1000

På de flesta platser runt om i landet är bredband 1000/1000 det snabbaste bredband som går att få. Här beskriver vi vad bredband 1000/1000 är, vad det räcker till, och vad det kostar.

Bredband 1200

Bredband 1200 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.


Mer information och läsning om bredband