Internethastighet

Hastighet-topImage

I takt med att vi blivit mer uppkopplade och ansluter fler enheter till bredbandet har behovet av högre internethastighet ökat.

Här går vi igenom allt du behöver veta om internethastigheter. Vi guidar dig i hur du ska tänka när du väljer hastighet på ditt bredband och tipsar om tjänster som hjälper dig att mäta din internethastighet.

Hur snabbt bredband behövs?

Har förklarar vi nedladdningshastighet och uppladdningshastighet för bredband och guidar i valet av internethastighet beroende på förutsättningar och behov.

Bredband 100/100

Bredband 100/100 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber i så gott som alla stadsnät i Sverige. Läs allt om det bredband som flest svenskar väljer här.

Bredband 250/250

Bredband 250/250 är hastigheten på ett av de snabbare bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber. Läs allt om det bredband som alltfler svenskar väljer i takt med att våra hem blir alltmer uppkopplade.

Bredband 500/500

Har familjen vuxit ur bredband 250/250? Vi går igenom allt om Bredband 500/500 – en hastighet som exempelvis passar större familjer med höga krav på ned- och uppladdningshastighet.

Bredband 1000/1000

På de flesta platser runt om i landet är bredband 1000/1000 det snabbaste bredband som går att få. Här beskriver vi vad bredband 1000/1000 är, vad det räcker till, och vad det kostar.

Bredbandskollen

Bredbandskollen hjälper internetanvändare att mäta hastigheten på sitt bredband. Här förklarar vi hur det fungerar och man gör en mätning.

TPTEST

Allt om datorprogrammet TPTEST (The internet performance test suite) som utvecklades av IT-kommissionen för att möjliggöra mätning av internethastighet.


Mer information och läsning om bredband