Internethastighet

Hastighet-topImage

I takt med att vi blivit mer uppkopplade och ansluter fler enheter till bredbandet har behovet av högre internethastighet ökat.

Här går vi igenom allt du behöver veta om internethastigheter. Vi guidar dig i hur du ska tänka när du väljer hastighet på ditt bredband och tipsar om tjänster som hjälper dig att mäta din internethastighet.

Hur snabbt bredband behövs?

Har förklarar vi nedladdningshastighet och uppladdningshastighet för bredband och guidar i valet av internethastighet beroende på förutsättningar och behov.

Bredbandskollen

Bredbandskollen hjälper internetanvändare att mäta hastigheten på sitt bredband. Här förklarar vi hur det fungerar och man gör en mätning.

TPTEST

Allt om datorprogrammet TPTEST (The internet performance test suite) som utvecklades av IT-kommissionen för att möjliggöra mätning av internethastighet.


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Abonnemang

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.

ADSL

Här går vi igenom ADSL och förklarar hur bredband via telejacket fungerar och hur avvecklingen av kopparnätet påverkar framtiden.