Bredband via satellit

Satellit-topImage

Bredband via satellit är en teknik för bredband som funnits ett tag men som inte varit så omtalad då utbyggnaden av andra, mer moderna, tekniker för fast bredband varit mer prioriterade.

Här har vi samlat allt om bredband via satellit och förklarar hur det fungerar, hur utvecklingen ser ut och vilka olika lösningar som finns på marknaden.

Starlink bredband

Här berättar vi mer om Starlink – Elon Musks satsning på bredband via satellit som ska hjälpa de som saknar en snabb och stabil internetuppkoppling.

Om bredband via satellit

Här går vi igenom allt du behöver veta om bredband via satellit. Vad är det? Hur fungerar internet via parabol? Hur snabbt är det, och vilka för- och nackdelar finns med bredband via satellit?


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Abonnemang

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.

ADSL

Här går vi igenom ADSL och förklarar hur bredband via telejacket fungerar och hur avvecklingen av kopparnätet påverkar framtiden.