Abonnemang

Abonnemang-topImage

Oavsett om du ska flytta och behöver ett nytt abonnemang, eller om du har en fråga om ett befintligt abonnemang, dyker det ofta upp frågor.

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Betalningsanmärkning

Här förklarar vi hur den som har en betalningsanmärkning eller en skuld hos kronofogden kan skaffa bredband utan kreditkontroll.

Startavgift för bredband

Här går vi igenom startavgift för bredband. Varför lägger vissa operatörer på en startavgift? Finns bredband utan startavgift?

Bindningstid för bredband

Vi går igenom bindningstid. Vad är bindningstid? Vad innebär bredband med och utan bindningstid? Hur fungerar det om man vill säga upp sitt bredband, och vilka för- och nackdelar finns?

Uppsägningstid för bredband

Här går vi igenom uppsägningtid för bredband och svarar på frågor som; vad är uppsägningstid? Hur kan man säga upp abonnemang? Vad säger lagen om uppsägningstid, och hur undviker du att bli "dubbelfakturerad"?

Nätavgift för bredband

Vissa stadsnät tar ut en separat avgift för bredbandet via fiber. Här går vi igenom vad nätavgift och serviceavgift är och hur det fungerar.

Fakturaavgift för bredband

Med autogiro kan slipper man fakturaavgiften och sänker kostnaden för bredbandet. Dessutom är det bättre för miljön. Här förklarar vi hur du kommer igång.

Bredband via autogiro

Med autogiro kan slipper man fakturaavgiften och sänker kostnaden för bredbandet. Dessutom är det bättre för miljön. Här förklarar vi hur du kommer igång.

Avdrag för internet och fiber

Här hittar du information om avdrag kopplat till bredband från Skatteverket. Vi går igenom avdrag för internet hemma och rut- och rotavdrag för reparation, underhåll för installation av fiber.

Byte av fiberleverantör

Här går vi igenom hur det fungerar att byta fiberleverantör och tittar på för- och nackdelar med att lämna ett öppet nät.

Gruppavtal för bredband

Här går vi igenom allt du behöver veta om gruppanslutningar och gruppavtal för bredband. Vad är gruppavtal, och vad är för- och nackdelarna med gruppavtal för bredband?

Studentrabatt på bredband

Här ger vi tips på hur man kan skaffa billigare bredband som student och förklarar vilka internetleverantörer som erbjuder bredband för studenter och vad som gäller.

Bredband 10/10

Bredband 10/10 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber i så gott som alla stadsnät i Sverige. Läs allt om bredband 10/10 här.

Bredband 100/100

Bredband 100/100 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber i så gott som alla stadsnät i Sverige. Läs allt om det bredband som flest svenskar väljer här.

Bredband 150

Bredband 150 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 250/250

Bredband 250/250 är hastigheten på ett av de snabbare bredbandsabonnemang som erbjuds via fiber. Läs allt om det bredband som alltfler svenskar väljer i takt med att våra hem blir alltmer uppkopplade.

Bredband 300

Bredband 300 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 500/500

Har familjen vuxit ur bredband 250/250? Vi går igenom allt om Bredband 500/500 – en hastighet som exempelvis passar större familjer med höga krav på ned- och uppladdningshastighet.

Bredband 600

Bredband 600 indikerar hastigheten på ett av de bredbandsabonnemang som erbjuds via kabel-tv i flera orter i Sverige.

Bredband 1000/1000

På de flesta platser runt om i landet är bredband 1000/1000 det snabbaste bredband som går att få. Här beskriver vi vad bredband 1000/1000 är, vad det räcker till, och vad det kostar.


Mer information och läsning om bredband