Abonnemang

Abonnemang-topImage

Oavsett om du ska flytta och behöver ett nytt abonnemang, eller om du har en fråga om ett befintligt abonnemang, dyker det ofta upp frågor.

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Betalningsanmärkning

Här förklarar vi hur den som har en betalningsanmärkning eller en skuld hos kronofogden kan skaffa bredband utan kreditkontroll.

Startavgift för bredband

Här går vi igenom startavgift för bredband. Varför lägger vissa operatörer på en startavgift? Finns bredband utan startavgift?

Bindningstid för bredband

Vi går igenom bindningstid. Vad är bindningstid? Vad innebär bredband med och utan bindningstid? Hur fungerar det om man vill säga upp sitt bredband, och vilka för- och nackdelar finns?

Uppsägningstid för bredband

Här går vi igenom uppsägningtid för bredband och svarar på frågor som; vad är uppsägningstid? Hur kan man säga upp abonnemang? Vad säger lagen om uppsägningstid, och hur undviker du att bli "dubbelfakturerad"?

Nätavgift för bredband

Vissa stadsnät tar ut en separat nätavgift för bredbandet via fiber. Här går vi igenom vad nätavgift är och hur det fungerar.

Bredband via autogiro

Med autogiro kan slipper man fakturaavgiften och sänker kostnaden för bredbandet. Dessutom är det bättre för miljön. Här förklarar vi hur du kommer igång.

Avdrag för internet och fiber

Här hittar du information om avdrag kopplat till bredband från Skatteverket. Vi går igenom avdrag för internet hemma och rut- och rotavdrag för reparation, underhåll för installation av fiber.

Byte av fiberleverantör

Här går vi igenom hur det fungerar att byta fiberleverantör och tittar på för- och nackdelar med att lämna ett öppet nät.

Gruppavtal för bredband

Här går vi igenom allt du behöver veta om gruppanslutningar och gruppavtal för bredband. Vad är gruppavtal, och vad är för- och nackdelarna med gruppavtal för bredband?


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.

ADSL

Här går vi igenom ADSL och förklarar hur bredband via telejacket fungerar och hur avvecklingen av kopparnätet påverkar framtiden.