Svar på alla frågor om bredband

Bredband-topImage

"Bredband", "internet" och "WiFi" används ofta synonymt, trots att det är tre helt olika saker. Här reder vi ut hur bredband fungerar, förklarar vanliga begrepp och ger svar på frågor som vi ofta får kopplat till bredband – allt för att guida dig rätt i bredbandsdjungeln.

Vad är en ISP?

Här går vi igenom vad en ISP är, vilka andra synonymer som är vanligt förekommande och ger exempel på företag som är ISP:s i Sverige.

Bredband till sommarstuga

Här går vi igenom vad man ska tänka på när man behöver bredband till sommarstuga eller fritidshus. Vi förklarar olika tekniker och ger lite tips på hur man får en bra internetuppkoppling på landet.

Bredband via öppna stadsnät

Som ansluten till ett öppet stadsnät kan man välja bland flera bredbandstjänster och leverantörer. Läs mer om bredband via öppet stadsnät och möjligheterna här.

Bredband vid åska och blixt

Hur påverkas bredbandet av åska och blixt? Här går vi igenom hur du skyddar ditt bredband och din utrustning mot effekten av blixtnedslag.

Bredbandskartan

Här går vi igenom PTS verktyg Bredbandskartan och förklarar vilken information den ger och hur det fungerar.

Ordlista

Det är många förkortningar och termer att hålla koll på när det kommer till bredband och TV. Här går vi igenom några av orden som du kan behöva ha koll på för att förstå internetleverantörernas lingo.


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Abonnemang

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.

ADSL

Här går vi igenom ADSL och förklarar hur bredband via telejacket fungerar och hur avvecklingen av kopparnätet påverkar framtiden.