Svar på alla frågor om bredband

Bredband-topImage

"Bredband", "internet" och "WiFi" används ofta synonymt, trots att det är tre helt olika saker. Här reder vi ut hur bredband fungerar, förklarar vanliga begrepp och ger svar på frågor som vi ofta får kopplat till bredband – allt för att guida dig rätt i bredbandsdjungeln.

Vad är en ISP?

Här går vi igenom vad en ISP är, vilka andra synonymer som är vanligt förekommande och ger exempel på företag som är ISP:s i Sverige.

Bredband till sommarstuga

Här går vi igenom vad man ska tänka på när man behöver bredband till sommarstuga eller fritidshus. Vi förklarar olika tekniker och ger lite tips på hur man får en bra internetuppkoppling på landet.

Bredband via stadsnät

Som ansluten till ett stadsnät kan man oftast välja bland flera bredbandstjänster och leverantörer. Läs mer om bredband via olika stadsnät och möjligheterna här.

Bredband vid åska och blixt

Hur påverkas bredbandet av åska och blixt? Här går vi igenom hur du skyddar ditt bredband och din utrustning mot effekten av blixtnedslag.

Bredbandskartan

Här går vi igenom PTS verktyg Bredbandskartan och förklarar vilken information den ger och hur det fungerar.

Telekområdigvarna

Här förklarar vi hur Telekområdgivarna kan hjälpa till om du upplever problem med din befintliga operatör eller vill ha hjälp inför tecknande av ett nytt abonnemang.

Ordlista

Det är många förkortningar och termer att hålla koll på när det kommer till bredband och TV. Här går vi igenom några av orden som du kan behöva ha koll på för att förstå internetleverantörernas lingo.


Mer information och läsning om bredband