Bredband i Com Hem-hus

Uppdaterad

bild på com hem-hus

Du kanske har hört begreppet "Com Hem hus" tidigare? Här går vi igenom vad det innebär och vilka tjänster som du kan köpa om du bor i ett Com Hem-hus. Via vår söktjänst kan du ta reda på om du bor i ett Com Hem hus och se vilka tjänster och priser som gäller på adressen.

OBS! I samband med att Com Hem blev en del av Tele2 så blev alla Com Hem-hus i praktiken Tele2-hus. Eftersom begreppet "Com Hem-hus" är så inarbetat så väljer vi, i denna artikel, trots allt att fortsätta använda den term som de flesta känner till.

Vad är ett Com Hem-hus?

Historiskt så kallades alla fastigheter som var anslutna till Com Hems kabel-TV-nät (via koaxial) för “Com Hem-hus”. Idag när Com Hem både levererar TV, telefoni och bredband via kabel-TV och via fiber i öppna nät så har definitionen på ett Com Hem-hus breddats. I denna bloggpost reder vi ut begreppen.

Bredband i Com Hem-hus

Den nedströmshastighet som erbjuds för bredband via kabel-TV-nätet är vanligtvis från 50 Mbit/s men ända upp till 1200 Mbit/s. Precis som för alla andra fasta bredband är det obegränsad datamängd för alla abonnemang via kabel-tv.

Fördelar

  • Obegränsad data
  • Stabil uppkoppling då det går via kabel-tv-nätet
  • Höga nedladdningshastigheter

Och naturligtvis kan du enkelt sätta upp WiFi i din bostad med en router, som med vilken annan uppkopplingstyp som helst. Vanligtvis inkluderas ett modem med inbyggd Wi-Fi när du beställer ett bredband via kabel-tv.

Nackdelar

  • Inte lika snabbt som internet via fiber som i vissa nät kan nå ända upp till 10.000 Mbit/s
  • Hastigheten för uppladdning till internet är ofta lite långsammare än för fiber

I korthet kan man säga att bredband via kabel-TV är ett bra alternativ man bör överväga när man inte kan få internet via fiberoptisk kabel (exempelvis via ett öppet stadsnät).

TV i Com Hem-hus

Tele2s digitala grundutbud innebär kanaler som går att komma åt genom att ansluta din tv direkt till Tele2s kabel-tv-uttag.

Om din TV inte har en digital TV-mottagere kan du köpa en extern och koppla till TV:n för att se på kabel-TV. För att få tillgång till kanalerna så gör du bara en kanalsökning.

Om du kan få tjänster enbart via ett öppet nät, dvs. via fiber från Com Hem så kan du tyvärr inte ta emot Digitalt grundutbud från Tele2 utan är hänvisad till att köpa ett digitalt TV-paket från Tele2s och betälla ett TV-paket via IPTV.