WiFi

WiFi-topImage

Idag surfar de allra flesta trådlöst via WiFi i sina hem och WiFi har för många därför kommit att bli synonymt med bredband. WiFi är dock inte detsamma som varesig bredband eller internet, utan en trådlös nätverksstandard som gör det möjligt att ansluta till bredbandet från en enhet som stöder WiFi.

Här går vi igenom allt om WiFi och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Om WiFi

Vi går igenom WiFi och trådlös nätverksstandard och förklarar hur WiFi utvecklats över tid.

Router, allt du behöver veta

Här besvarar frågor som Vad är en router? Måste man ha en WiFi router? Vilka olika tillverkare av routrar finns det, och vad kostar en router?

Vad är WiFi 6, och snabbt är det?

Allt du behöver veta om WiFi 6. Hur snabbt är det? Hur skiljer sig WiFi 6 från WiFi 5, och vad är fördelarna jämfört med tidigare nätverksstandarder och generationer av WiFi?

Tips för bättre WiFi

Få saker är lika frustrerande som när ens Wi-Fi i strular. Här har vi samlat några tips för att förbättra ditt WiFi.

WiFi utomhus

Här går vi igenom hur man kan få bättre WiFi utomhus, och vad man kan göra för att brygga sitt nätverk för att få WiFi-täckning i gästhuset eller andra byggnader på tomten.

Allt om mesh-nätverk

Vi förklarar mesh-nätverk. Hur fungerar det? Vilka för- och nackdelar finns med mesh-system jämfört med ett traditionellt nätverk, och vilket mesh-nätverk ska jag välja?

Guide: Anslut till WiFi

Här går vi igenom hur man ansluter iPhone, iPad, Android-enheter, Windows Mobile och Mac till WiFi för att surfa trådlöst.


Mer information och läsning om bredband