Mobilt bredband

Mobilt bredband-topImage

Om man inte kan få fast bredband på sin adress, eller om man vet att man kommer vara mycket på resande fot, kan mobilt bredband vara räddningen. Här har vi samlat all information om mobilt bredband och förklarar hur det fungerar och vad som gäller när man behöver router för mobilt bredband.

Vi förklarar även teknikerna 4G och 5G och ger tips på hur man ska tänka kring surfpotter och täckningskartor.

Om mobilt bredband

Allt om mobilt bredband. Vad det är, hur det fungerar, hur snabbt det är och hur det skiljer sig från fast bredband.

Router för mobilt bredband

Läs om router för mobilt bredband och hur routrar med SIM-kort till mobilt bredband fungerar. Vi går igenom leverantörernas mobila routrar och vilken router för mobilt bredband som är bäst i test.

Vad räcker surfpotten till?

Vad vi än gör på nätet med vår mobiltelefon eller dator så går det åt data. Här svarar vi på frågan vad 1GB data räcker till och ger tips på hur du kan spara på din surf.

Allt om 5G

Vi går igenom 5G. Vilka fördelar ger 5G? När det kommer 5G till Sverige, och vad kommer det egentligen användas till?

Allt om 4G

Här går vi igenom allt om fjärde generationens teknik för mobilnät och mobilt bredband – 4G.

3G, allt du behöver veta

Här går vi igenom allt du behöver veta om 3G, vilka nya funktioner som kom med 3G och vad som händer med 3G när mobiloperatörerna avvecklar nätet.

2G, allt om GSM-nätet

Här går vi igenom vad som gör 2G så speciellt, vilka nya funktioner som kom med 2G och vad som händer med 2G när mobiloperatörerna avvecklar GSM-nätet.

Avvecklingen av kopparnätet

Här går vi igenom allt du behöver veta om avvecklingen av kopparnätet och ADSL i Sverige. I vilka kommuner och orter har ADSL slutat att fungera, och vilka kommer att påverkas under 2024 och 2025?


Mer information och läsning om bredband