Bredband via fiber

Fiber-topImage

Här går vi igenom allt om bredband via fiber och förklarar vad det är, hur tekniken fungerar och vilka för- och nackdelar som finns med fiber bredband.

Vi går dessutom igenom olika former av fiber, såsom villafiber, öppen fiber och fiber via stadsnät och guidar dig som har fiber i installationen av fiber-router.

Om bredband via fiber

Fiber är den fasta teknik för bredband som idag är störst i Sverige på konsumentmarknaden. Här går vi igenom allt du behöver veta om bredband via fiber.

Öppen fiber, så fungerar det

Här går vi igenom öppen fiber och hur det fungerar att ansluta villa eller lägenhet och installera öppen fiber. Vi listar även leverantörer i öppen fiber och ger dig lite tips om vad du bör tänka på.

Villafiber

Här går vi igenom allt du behöver veta om villafiber. Vad är villafiber? Hur vet man om man kan få villafiber? Vad kostar det att ansluta villan till fiber? etc.

Ledningskollen

Ska du ansluta bredband via fiber och behöver gräva lite? Här berättar vi mer om verktyget Ledningskollen och förklarar hur du kan använda tjänsten.


Mer information och läsning om bredband

Nätverk

Här har vi samlat allt du behöver veta om nätverk, från bredbandsuttag och nätverkskablar till mediaomvandlare, modem och routrar och ger tips på hur du kan förbättra ditt nätverk.

WiFi

Här går vi igenom allt om WiFi och olika trådlösa nätverksstandarder och ger praktiska tips på hur du kan förbättra din trådlösa surf.

Abonnemang

Här har vi samlat artiklar som hjälper dig, både när du ska hantera ditt befintliga abonnemang och när du behöver hjälp att flytta eller byta abonnemang.

Mobilt bredband

Mobilt bredband är ett bra alternativ för den som inte kan få fast bredband på sin adress eller om man vet att man kommer vara på resande fot. Här går vi igenom allt om mobilt bredband.

ADSL

Här går vi igenom ADSL och förklarar hur bredband via telejacket fungerar och hur avvecklingen av kopparnätet påverkar framtiden.