Bredband via fiber

Fiber-topImage

Här går vi igenom allt om bredband via fiber och förklarar vad det är, hur tekniken fungerar och vilka för- och nackdelar som finns med fiber bredband.

Vi går dessutom igenom olika former av fiber, såsom villafiber, öppen fiber och fiber via stadsnät och guidar dig som har fiber i installationen av fiber-router.

Om bredband via fiber

Fiber är den fasta teknik för bredband som idag är störst i Sverige på konsumentmarknaden. Här går vi igenom allt du behöver veta om bredband via fiber.

Öppen fiber, så fungerar det

Här går vi igenom öppen fiber och hur det fungerar att ansluta villa eller lägenhet och installera öppen fiber. Vi listar även leverantörer i öppen fiber och ger dig lite tips om vad du bör tänka på.

Villafiber

Här går vi igenom allt du behöver veta om villafiber. Vad är villafiber? Hur vet man om man kan få villafiber? Vad kostar det att ansluta villan till fiber? etc.

Ledningskollen

Ska du ansluta bredband via fiber och behöver gräva lite? Här berättar vi mer om verktyget Ledningskollen och förklarar hur du kan använda tjänsten.

Bredband via stadsnät

Som ansluten till ett stadsnät kan man oftast välja bland flera bredbandstjänster och leverantörer. Läs mer om bredband via olika stadsnät och möjligheterna här.

Fiberkabel - allt du behöver veta

I denna artikel kommer vi på Bredbandsval.se att titta närmare på hur fiberkablar fungerar, de olika typerna av fiberkablar som finns tillgängliga och hur de används.

Svartfiber

Här går vi igenom allt du behöver veta om svartfiber. Vad är det och hur fungerar det? Vilka aktörer är det som äger svartfiber och hur gör jag för att hyra den?


Mer information och läsning om bredband