TV

TV-topImage

Det har hänt en hel del på TV-marknaden sedan den 3 februari 1965, då den första provsändningen med färg-TV gjordes från en provisorisk studio i Stockholm.

TVn har gått från tjock-TV till platt-TV och vidare till LCD, plasma, LED, OLED och QLED – ja idag är det till och med möjligt att förväxla TVn med en tavla på väggen. Och då har vi inte ens nämnt alla skärmar, laptops, läsplattor, smartphones och projektorer och projektordukar som möjliggör “trådlös TV” överallt!

Men det är inte bara själva “dumburken” som har förändrats, även tekniken för hur vi tar emot TV-signalen har förändrats i grunden. Analog TV har blivit digital TV och marksänd TV via antenn har ersatts med nya tekniker såsom kabel-TV, parabol TV och TV via fiber, vilket i sin tur öppnat upp nya möjligheter för webb-TV och streaming.

Här har vi samlat en rad hjälpartiklar och guider om TV med tips och råd för att du ska kunna jämföra och se vilket TV-paket som passar dig bäst oavsett om du har TV via antenn, kabel-TV, IPTV eller parabol-TV.