Guider inom TV

Guider-topImage

Här har vi har samlat våra guider om TV och förklarar alltifrån hur den svenska TV-marknaden fungerar till skillnaden mellan analog TV och digital TV.

Du hittar även tekniska guider med tips på vad man ska tänka på när man väljer TV-box och mer praktiska guider för den som vill ha hjälp att jämföra TV-abonnemang.

Analog TV

Här går vi igenom vad analog TV är för något och hjälper dig att ta reda på om du kan få det.

Digital TV

Vad är digital TV, hur fungerar det och hur, och av vilken leverantör kan man beställa det?

Smart TV

Här har vi samlat allt du behöver veta om smart TV och svarar på frågor som: Vad är smart TV? Hur fungerar smart TV? Vilka tillverkare erbjuder smart TV och vad kostar det?

Allt om HDMI

Vad är HDMI? Vad används det till? Hur ser en HDMI-ingång ut, och vad gör man om HDMI-sladden inte fungerar?

OLED, AMOLED och QLED

Här reder vi ut några av de senaste och mest populära teknikerna för bildskärmar så att du har koll inför valet av TV-skärm. Lär dig allt om OLED, QLED och AMOLED.

UHD och 4K

TV-tillverkare, tillverkare av mediaspelare och streamingtjänster använder ofta begreppen Ultra HD (UHD) och 4K för att beskriva bildkvaliteten. Här reder vi ut begreppen och förklarar vad som är vad.

Hur fungerar Pay-per-view?

Med pay-per-view (PPV) kan man se exklusiva sändningar och sportevenemang som ett tillägg till din operatörs ordinarie utbud. Här förklarar vi hur det fungerar.

Skärmdubblering, så fungerar det

Skärmdubblering, skärmdelning och skärmspegling är olika benämningar på samma sak. Här förklarar vi hur man skärmdelar från iPhone, iPad eller Android till TV.

Streaming vs. TV-abonnemang

Funderar du också på om du ska överge ditt TV-abonnemang och satsa på streaming istället? Här går vi igenom för- och nackdelarna med att förlita sig helt på streaming.

Allt om TV-antenner

För att kunna se marksänd digital-TV via antenn är det viktigt att använda rätt typ av TV-antenn. Här går vi igenom olika typer av TV-antenner och hjälper dig att välja rätt TV-antenn.

Guide inför valet av TV-box

Här går vi igenom allt du behöver veta om TV-boxar när du ska beställa bredband och TV. Vad är en TV-box, och vad gör den? Vilken TV-box erbjuder respektive TV-leverantör?

Så funkar TV-marknaden

Guide till TV-marknaden i Sverige. Hur fungerar svensk TV-marknad? Hur påverkas TV när bredband via fiber byggs ut, och hur ser framtiden för TV ut?

Elektronisk programguide (EPG)

I denna artikel kommer vi att utforska vad en elektronisk programguide (EPG( är, dess funktioner och fördelar, samt hur den underlättar för tittare att hitta och navigera bland TV-program.

Boxer TV-box

Här tittar vi närmare på vilka tv-boxar Boxer erbjuder när du beställer tv-paket eller bredband och tv från Boxer.

TV via mobilt bredband

Med snabbt mobilt bredband och en bra router för mobilt bredband kan man använda mobilt bredband och ansluta en smart tv till internet för att streama tv. Här går vi igenom hur det funkar och vad man behöver tänka på.

Svart bild

Om du upplever att din TV visar en svart bild kan det bero på flera olika saker. Här har vi därför tagit fram en lista över möjliga felkällor samt förslag på hur du kan åtgärda dessa problem.

Montera TV på vägg

Läs vår guide om hur du monterar din TV på väggen. Vi går igenom vad du behöver tänka på steg för steg.

Allente TV-box

Här tittar vi närmare på vilka TV-boxar Allente erbjuder när du beställer TV-paket eller bredband och TV från Allente.

Telenor TV-box

Här tittar vi närmare på vilka TV-boxar Telenor erbjuder när du beställer TV-paket eller bredband och TV från Telenor.

Telia TV-box

Här tittar vi närmare på vilka TV-boxar Telia erbjuder när du beställer TV-paket eller bredband och TV från Telia.

Tele2 TV-box

Här tittar vi närmare på vilka TV-boxar Tele2 erbjuder när du beställer TV-paket eller bredband och TV från Tele2.


Mer information och läsning om TV