Vilken leverantör av bredband har jag?

fre 26 oktober 2018

Vilken leverantör av bredband har jag?

Frågan är faktiskt vanligare hos oss än vad man tror. Bredbandet kanske man haft länge och operatören kanske är mindre känd. Kan också vara så att man bor i andrahand och har bredbandet inkluderat i hyran och plötsligt behöver man kontakta operatören för någon fråga. Vi har några tips på hur du enkelt kan kolla vilken operatören är.

  1. Fakturan - den kommer ju hem i brevlådan varje månad om du inte har autogiro eller e-faktura. Kolla där vem som är operatören för ditt bredband. Har du autogiro eller e-faktura får du logga in på din bank för att se vart pengarna går.
  2. Bredbandskollen - anslut till ditt wifi hemma och surfa in på www.bredbandskollen.se - efter genomförd mätning av din hastighet så visar också Bredbandskollen vem som är din operatör. (Se bild nedan)
  3. Har ni gruppavtal i föreningen och alla grannarna har samma operatör? Knacka på hos närmaste granne och fråga dem.
  4. Nyinflyttad? Fråga tidigare hyresgästen eller ägaren om de kanske glömt bort eller missat att säga upp sitt tidigare abonnemang.

leverantör bredbandskollen


whoismyisp är ett annat verktyg för att se vem opertören är

Whoismyisp är en smidig gratistjänst som berättar för dig vilken internetleverantör du surfar från idag. Det räcker med att besöka www.whoismyisp.org för att få reda på vem som levererar bredband på din adress just nu. Tänk på att du måste vare uppkopplad hemma via just den bredbandsanslutningen du vill undersöka när du går in på hemsidan.

Vilka leverantör av bredband kan jag få?

Ibland kan man ju vara intresserad också av vilka leveratörar av bredband som man kan få på sin adress. Vi på Bredbandsval.se har utvecklat en tjänst för precis det. Prova gärna vår tjänst där du kan jämföra bredband på din adress.

Kontaktuppgifter till operatörerna

Om du behöver kontakta din operatör så har vi samlat kontaktuppgifter till bredbandsleverantörer.

Till alla blogginlägg