Vilken internetleverantör har jag?

Uppdaterad 22 juli 2021

Vi får ofta frågor från våra användare, som är i färd med att byta bredband, om vi kan hjälpa dem att svara på frågan om vilken internetleverantör man har. Kollar man i Google-statistik och i olika forum på nätet märker man att det är många som ställer samma fråga. Tyvärr är denna fråga svår att besvara för någon annan än den som är kund. I detta blogginlägg ger vi tips på hur du själv enkelt kan ta reda på vilken bredbandsleverantör du har idag.

Kanske betalar du interneträkningen med autogiro, eller att det är respektive som står på abonnemanget? Eller har du haft samma bredbandsleverantör länge, och helt enkelt glömt bort vilken du har? Det är inte heller ovanligt att man tecknade sitt bredbandsavtal med en leverantör som genom uppköp eller sammanslagningar blivit en del av en annan internetleverantör? Det finns såklart även dem som inte själva tecknat avtalet, utan tagit över ett avtal. Om du exempelvis bor i andrahand och har bredbandet inkluderat i hyran och plötsligt behöver kontakta operatören för någon fråga är det svårt att veta var man ska vända sig. En sak är säker – många har svårt att hitta svaret på vilken internetleverantör man har.

Så tar du reda på vilken leverantör du har

Nedan har vi samlat några tips på hur du enkelt kan kolla vilken internetleverantör du har avtal med och surfar från idag.

  1. Fakturan:Säkraste källan. För de som får fakturan hem i brevlådan varje månad är det enkelt att kolla vem som är operatören för ditt bredband. Om du har autogiro eller e-faktura kan du logga in på din internetbank för att se vilken internetleverantör som står som mottagare varje månadsslut. Om ni är fler i familjen, och det inte är du som står på abonnemanget, kan alltid respektive göra samma sak.
  2. Speedtest: Anslut dig med sladd, eller till ditt WiFi hemma, och starta ett Speedtest. När mätningen börjar presenteras den internetleverantör du har, samt ditt IP-nummer nere till vänster.
  3. Bredbandskollen: Efter genomförd mätning av din hastighet på på www.bredbandskollen.se visar Bredbandskollen även vem som är din operatör. (Se bild nedan).
  4. Grannen i bostadsrättsföreningen med gruppavtal: Har ni gruppavtal i föreningen så har alla grannarna oftast samma operatör. Knacka på hos närmaste granne och fråga om dom vet vem som levererar bredband till föreningen.
  5. Tidigare hyresgäst eller ägare: Är du nyinflyttad? Fråga den tidigare hyresgästen eller ägaren om de kanske glömt bort att säga upp sitt abonnemang. Ibland händer det att bredbandet från den tidigare hyresgästen eller ägaren är betalt över tillträdesdagen. Det märker du snabbt om bredbandet funkar de första dagarna men plötsligt skulle försvinna.
  6. Whoismyisp.org: Med hjälp av ditt IP-nummer tar tjänsten fram information om leverantör och varumärke.

leverantör bredbandskollen


WhoismyISP.org

Mer om whoismyisp.org

Whoismyisp.org är en smidig gratistjänst som berättar för dig vilken ISP du surfar från idag för tillfället. Tänk på att vissa internetleverantörer, likt Telenor i bildexemplet ovan, äger varumärket Ownit. I detta fall är det Ownit som är leverantören.

Tänk på att du måste vare uppkopplad hemma via just den bredbandsanslutningen som du vill undersöka när du går in på hemsidan. Om du gör det via mobiltelefonen utan att vara ansluten till WiFi kommer du bara få svar på vilken mobiloperatör du surfar från.

Tips: Ta reda på vilken ISP du har på whoismyisp.org. OBS! Sidan spårar din IP-adress.


Vilket bredband kan jag ha?

Ibland kan man ju vara intresserad också av vilka andra bredbandsleveratörer som man kan få på sin adress. Vi på Bredbandsval.se har utvecklat en tjänst för precis det. Prova gärna vår tjänst där du kan jämföra bredband på din adress.

Kontaktuppgifter till leverantörerna

Om du behöver kontakta din bredbandsleverantör så har vi samlat kontaktuppgifter till bredbandsleverantörer.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"