Guider om streaming

Guider-topImage

I takt med digitaliseringen och vårt ökade internetanvändande har våra medievanor, och sättet vi konsumerar media på, förändrats i grunden. Att “streama” har blivit ett nytt verb i svenskan, nästan lika självklart som orden “se” och “titta”.

Idag kan du använda en smart TV, din mobiltelefon, surfplatta, dator etc. som skärm och titta på dina favoritprogram och serier när, och i princip var du vill.

Men hur fungerar streaming i praktiken? Här har vi samlat artiklar och hjälp för dig som vill lära dig mer om streaming.

Streama film och TV

Vi har samlat allt du behöver veta om streaming och förklarar olika typer av streaming och hur det fungerar.

Skärmdubblering, så fungerar det

Skärmdubblering, skärmdelning och skärmspegling är olika benämningar på samma sak. Här förklarar vi hur man skärmdelar från iPhone, iPad eller Android till TV.

Streaming vs. TV-abonnemang

Funderar du också på om du ska överge ditt TV-abonnemang och satsa på streaming istället? Här går vi igenom för- och nackdelarna med att förlita sig helt på streaming.

Allt om SVOD

Vi har samlat allt du behöver veta om SVOD - hur fungerar det, vilka är fördelarna och vilka tjänster är populära i Sverige?

Allt om AVOD

Vi har samlat allt du behöver veta om AVOD - hur fungerar det, vilka är fördelarna och vilka tjänster är populära i Sverige?

Allt om TVOD

Vi har samlat allt du behöver veta om TVOD - hur fungerar det, vilka är fördelarna och vilka tjänster är populära i Sverige?

VOD - Video On Demand

I denna samlingsartikel om VOD går vi igenom vad "Video on demand" är och benar även ut skillnaderna mellan TVOD, SVOD och AVOD.

Så undviker du buffring

Få saker på nätet är så frustrerande som att försöka titta på en video som buffrar, bilden fryser hela tiden och irritationsnivån går upp. Men vad kan du göra åt det? Här kan du läsa vår guide om hur du löser buffring.


Mer information och läsning om streaming