Guider om streaming

Guider-topImage

I takt med digitaliseringen och vårt ökade internetanvändande har våra medievanor, och sättet vi konsumerar media på, förändrats i grunden. Att “streama” har blivit ett nytt verb i svenskan, nästan lika självklart som orden “se” och “titta”.

Idag kan du använda en smart TV, din mobiltelefon, surfplatta, dator etc. som skärm och titta på dina favoritprogram och serier när, och i princip var du vill.

Men hur fungerar streaming i praktiken? Här har vi samlat artiklar och hjälp för dig som vill lära dig mer om streaming.

Streama film och TV

Vi har samlat allt du behöver veta om streaming och förklarar olika typer av streaming och hur det fungerar.

Skärmdubblering, så fungerar det

Skärmdubblering, skärmdelning och skärmspegling är olika benämningar på samma sak. Här förklarar vi hur man skärmdelar från iPhone, iPad eller Android till TV.

Streaming vs. TV-abonnemang

Funderar du också på om du ska överge ditt TV-abonnemang och satsa på streaming istället? Här går vi igenom för- och nackdelarna med att förlita sig helt på streaming.

Så undviker du buffring

Få saker på nätet är så frustrerande som att försöka titta på en video som buffrar, bilden fryser hela tiden och irritationsnivån går upp. Men vad kan du göra åt det? Här kan du läsa vår guide om hur du löser buffring.

VOD - Video On Demand

Vi har samlat allt du behöver veta om VOD (Video On Demand) och förklarar även vad det är för skillnader mellan TVOD, SVOD, och AVOD.


Mer information och läsning om streaming