Mediaspelare och medieströmningsenheter

Mediaspelare-topImage

En mediaspelare, eller en medieströmningsenhet som det också kallas ibland, gör det möjligt att streama film, TV-serier och musik och visa på en smart TV eller skärm. Vissa mediaspelare möjliggör även gaming och strömmade spel.

Om du funderar på vilken mediaspelare du ska välja kan har du hamnat rätt! Här har vi samlat allt du behöver veta om de mest populära mediaspelarna och medieströmningsenheterna och besvarar de vanligaste frågorna.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken och logotyper tillhör sina respektive ägare.

Fire TV stick logo

Amazon Fire TV Stick

Fire TV Stick är en medieströmningsenhet från storföretaget Amazon. Här förklarar vi hur den fungerar och går igenom de olika modellerna, hur de fungerar och vad de kostar.

Apple TV logotype

Apple TV

Första generationen av Apples omåttligt populära mediaspelare, Apple TV, lanserades redan 2007. 2021 lanserades Apple TV 4k. Här går vi igenom alla generationer av Apple TV och hur en Apple TV kan ersätta en TV-box.

google chromecast logo

Chromecast

Här går vi igenom alla generationer av Googles medieströmningsenhet Chromecast och hur man gör för att använda Google Chromecast för att spela upp videor och annat på TV:n.

NVIDIA SHIELD logo

NVIDIA SHIELD TV

NVIDIA SHIELD TV är mediaspelaren för den dator- och spelintresserade. Har man dessutom höga krav på bild och ljud blir man inte besviken. Läs mer om mediaspelaren NVIDIA SHIELD TV här.

tivo 160x160

TiVo

Här går vi igenom TiVo, dess olika funktioner och och hur man gör för att använda TiVo.

xiaomi mi logo

Xiaomi Mi Box

Kinesiska Xiaomi har även en mediaspelare som kallas Mi Box. Boxen finns i flera versioner, varav den senare har stöd för 4k. Mi Box sticker ut på marknaden tack vare det mycket konkurrenskraftiga priset. Läs mer om Xiaomi Mi Box här.

xiaomi mi logo

Xiaomi Mi TV Stick

Det kinesiska teknikföretaget Xiaomis streamingsticka heter Mi TV Stick. Mediaspelaren finns i två versioner, varav en är den billigaste stickan på marknaden med stöd för 4k. Läs mer om Xiaomi Mi TV Stick här.


Mer information och läsning om streaming