Bredband utan bindningstid

Uppdaterad 27 mars 2020

Här går vi igenom hur det fungerar med bindningstider, vilka för- och nackdelar det finns och hjälper dig att att välja.

Utveckling av bindningstider på bredbandsmarknaden

På senare år är vi vana vid att flera nya tjänster saknar bindningstid. Ofta är det digitala tjänster såsom Netflix, Spotify, Readly m.m.

Även på bredbandsmarknaden i Sverige har det vuxit fram många operatörer som erbjuder fasta bredbandsabonnemang utan bindningstid. Ofta är det operatörer i de öppna fibernäten där det är hård konkurrens mellan operatörerna. För bredbandstjänster via ADSL (via telejacket) eller via Kabel-TV är det är det ofta 12 månaders bindningstid, detta då en hårdvara (router) ofta inkluderas i paketet.

Vi på bredbandsval.se får ofta förfrågningar från kunder där de vill ha hjälp med att hitta bredband utan bindningstid. Det kan finnas flera anledningar för konsumenten till att vilja har bredband utan bindningstid, exempelvis:

  1. Prova på en ny operatör utan att behöva var bunden i 12 månader.
  2. Nuvarande kontrakt på bostaden går ut om bara några månader.
  3. Man har en sommarbostad eller vinterbostad som man bara bor i ett par månader per år.

Kan jag få bredband utan bindningstid?

Genom att söka i vår tjänst kan du enkelt som om du kan få bredband utan bindningstid. Vi jämför flertalet operatörer på din adress och du kan jämföra priser och erbjudanden. För varje erbjudande anger vi tydligt om det är bindningstid elle ej.

Det finns både fördelar och nackdelar med bindningstid

Som med alla saker kan man se det från två håll ;) Även om bindningstid klingar lite negativt hos många så finns det fördelar.

Fördelar med bindningstid:

  • Garanterat pris under hela perioden. Operatören kan inte höja priset under perioden som du är bunden.
  • Ofta inkluderar operatören en router som de kan räkna in när de vet att kunden kommer betala minst 12 månadsavgifter.
  • Ofta riktigt bra kampanjer.

Nackdelar med bindningstid:

  • Knuten till operatören under hela bindningsperioden (ofta 12 månader, men även 24 månader förekommer).
  • Kan inte avbryta abonnemanget om man exempelvis flyttar. Du kan givetvis undersöka om operatören levererar på nya adressen och då flytta med ditt abonnemang. Kan också finns möjlighet att nästa hushåll som flyttar in bostaden kan överta abonnemanget.

Att tänka på! Bindningstid och uppsägningstid är inte samma sak. Alla abonnemang som saknar bindningstid har ändå en uppsägningstid på 1 månad.

Mobilt bredband utan bindningstid

Om du inte hittar något fast bredband utan bindningstid på din adress kan du alltid skaffa ett mobilt bredband utan bindningstid. Exempelvis Hallon erbjuder mobilt bredband utan bindningstid och har flera olika datapotter:

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"