telenor logo

Telenor

Telenor är en internet- och bredbandsleverantör som erbjuder både fast bredband, mobilt bredband, IP-telefoni, TV och streamingtjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor erbjuder sina tjänster i såväl egna nät som en rad öppna stadsnät.

Telenor var tidigare främst förknippade med mobiltelefoni men har med förvärvet av Bredbandsbolaget, satsningen på bredband utan bindningstid och TV och streaming vuxit fram som en helhetsleverantör där du kan samla alla dina abonnemang.

Telenor bredband

Telenor erbjuder flera olika typer av bredband beroende på var du bor och vad du har för behov. Sedan hösten 2021 har Telenor i princip slutat erbjuda Bredband via ADSL (telejacket) och fokuserar nästan uteslutande på bredband via fiber och mobilt bredband.

Telenor har dock fortfarande en del kunder som har bredband via kabel-TV-uttaget.

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen till bredband via fiber, mobilt bredband och bredband via kabel-TV kan du läsa våra artiklar om bredband via satellit, Fixed Wireless Access och bredband via radiolänk.

Telenor bredband via fiber

Telenor erbjuder ett flertal olika abonnemang och hastigheter för bredband via fiber, beroende på var du bor och vilket nät adressen tillhör. Den som kan beställa Telenor bredband fiber på sin adress kan välja mellan följande bredbandsabonnemang och hastigheter:

Är du osäker på vilken hastighet du ska välja? Läs vår hjälpartikel som förklarar hur snabbt bredband man behöver

Telenor bredband i stadsnät

Telenor levererar bredband via stadsnät i flera öppna stadsnät i Sverige. På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör för att kunna göra en beställning, men här är exempel på stadsnät där Telenor finns:

Telenor finns även med som leverantör i flera mindre stadsnät såsom Utsikt, Wexnet, Servanet, Sollentuna Energi (SEOM) och Öppna Stadsnät.

Vad kostar Telenor bredband?

Telenors priser på fast bredband varierar såklart beroende på vilken hastighet du väljer. Priset kan dessutom variera beroende på din adress och vilket stadsnät du tillhör. Vill du hitta billigt bredband från Telenor och andra bredbandsleverantörer kan du göra det här på Bredbandsval.se. Du får alltid dagsaktuella priser och kan beställa snabbt via oss!

Telenor erbjuder bland annat studentrabatt till de som är medlemmar i Mecenat. Som studerande i Sverige kan den som har ett Mecenatkort få upp till 50% studentrabatt på Telenor 100-500 Mbit/s. Dessutom är det ingen frakt- och startavgift eller bindningstid.

I erbjudandet ingår Telenors WiFi-router. Studenterbjudandet gäller alla som bor på en adress där Open Universe eller Telenors egna nät finns.

Telenor bredband utan bindningstid

Om du väljer bredband från Telenor slipper du tänka på bindningstid – alla abonnemang är helt utan bindningstid. Dessutom ingår alltid WiFi-router när du beställer Telenor bredband.

För att se dagsaktuella priser på Telenor bredband – jämför bredband här på Bredbandsval.se.

Telenor mobilt bredband

Med ett av de största mobilnäten i Sverige är chanserna goda att du kan beställa Telenor mobilt bredband och surfa snabbt via 4G eller 5G.

Tips: Jämför mobilt bredband från flera operatörer.

Telenor bredband för företag

Telenor erbjuder äbven bredband för företag. Du kan bland annat beställa Telenor bredband via fiber och Telenor mobilt bredband för företag.

Tips: Se erbjudanden på bredband för företag från Telenor och andra internetleverantörer. Ett snabbt och enkelt sätt att hitta och beställa det bästa bredbandet för ditt företag.

Telenor TV

Följande möjligheter finns för dig som vill beställa Telenors TV-paket:

De TV-paket som Telenor erbjuder är:

Telenor erbjuder även TV utan TV-box, vilket innebär att man istället streamar TV-kanalerna med streamingtjänsten Telenor Stream.

Telenor telefoni

Telenor har slutat att sälja fast IP-telefoni via fiber och telefoni via ADSL till privatkunder. Istället har man valt att fokusera på mobiltelefoni och något man kallar "hemtelefoni via mobilnätet".

Du som har Telenor hemtelefoni via bredband sedan tidigare kan dock fortsätta använda tjänsten tillsvidare.

Telenor kundtjänst

Beroende på vad din fråga gäller kan du kontakta Telenor kundtjänst via följande kontaktvägar:

Telefonnummer

020-222 222

Kundservice

Öppettider: Vardagar 08.00 - 18.00.

Teknisk support

Öppettider: Vardagar 08.00 - 21.00 samt helger 10.00 - 19.00.

Du kan även skicka mail till Telenor genom deras kontaktformulär.

Chatt

Du kan chatta med Telenor på telenor.se.

Telenor felanmälan

Du kan göra en felanmälan hos Telenor support.

Telenor faktura och betalning

Telenor erbjuder möjligheten att välja om man vill ta emot pappersfaktura, e-faktura eller om man vill betala via autogiro. E-postfaktura finns inte som alternativ.

Telenor samarbetar med Kivra, vilket gör att den som har Kivras app och väljer pappersfaktura får fakturan i Kivra.

Alternativ Kostnad
Autogiro 0 kr
E-faktura 0 kr
E-postfaktura -
Pappersfaktura 49 kr

Telenor omdöme

Telenor finns med i SKIs (Svenskt kvalitetsindex) senaste kundnöjdhetsundersökning gällande bredband till privatkunder.

Du kan även se betyg, kommentarer och recensioner av Telenor från Telenorkunder på Telenor på Trustpilot.

Fördelar med Telenor:

  • Bra kundtjänst
  • Stort utbud av bredband och TV-abonnemang
  • Ingen bindningstid

Möjliga felstavningar av Telenor

Vår kundservice får en hel del frågor om Telenor bredband och tv och vi har märkt att det då och då förekommer missuppfattningar om bolagets namn, vilket inte är särkilt konstigt. Exempel på missuppfattningar (och felstavningar) av företagsnamnet Telenor är "Teleno" och "Telenord".

Bolagsfakta Telenor

  • Namn: Telenor Sverige Aktiebolag
  • Organisationsnummer: 556421-0309
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556421030901
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Telenor kontakt

Besöksadress Garvis Carlssons Gata 3
169 51 Solna

Hemsida: telenor.se

Telenor i sociala medier

Övrig information

Telenor har funnits i Sverige sen 2005 och är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster. Tidigare använde Telenor varumärket Bredbandsbolaget för sina bredbandstjänster men efter sammanslagningen med Telenor är alla tjänster samlade under Telenors varumärke. Även prisutmanaren Glocalnet var ett av Telenors varumärken. Hos Telenor kan du nu samla bredband, mobil och tv på ett ställe. Telenors mobilnät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning.