telia logo

Telia

Telia är Sveriges största internetleverantör och erbjuder bredband, TV, telefoni och en rad tilläggstjänster och produkter till privatpersoner och företag. Telias tjänster levereras i såväl egna nät som en rad öppna stadsnät runt om i Sverige.

Telia bredband

Det finns flera olika sätt att få bredband från Telia. Beroende på förutsättningarna och anslutningen på adressen erbjuder Telia bredband via fiber, bredband via ADSL, mobilt bredband och fast bredband via mobilnätet (FWA)

Om du saknar möjlighet att beställa Telia bredband kan du lära dig mer om de olika alternativen och läsa våra artiklar om bredband via kabel-tv-uttaget, bredband via satellit och bredband via radiolänk.

Telia fiber

Telia erbjuder flera olika abonnemang och hastigheter för bredband via fiber beroende på var du bor och vilket nät, eller stadsnät, adressen tillhör.

Den som kan beställa Telia fiber bredband på sin adress kan välja mellan följande hastigheter och abonnemang:

 • Telia Bredband 100: nedladdning: 50-100 Mbit/s, uppladdning: Upp till 10 Mbit/s
 • Telia Bredband 250: nedladdning: 200-250 Mbit/s, uppladdning: 50-100 Mbit/s
 • Telia Bredband 500: nedladdning: 250-500 Mbit/s, uppladdning: 50-100 Mbit/s
 • Telia Bredband 100/100: nedladdning: 50-100 Mbit/s, uppladdning: 50-100 Mbit/s
 • Telia Bredband 250/250: nedladdning: 200-250 Mbit/s, uppladdning: 200-250 Mbit/s
 • Telia Bredband 500/500: nedladdning: 250-500 Mbit/s, uppladdning: 250-500 Mbit/s
 • Telia Bredband 1000/1000: nedladdning: 500-1000 Mbit/s, uppladdning: 500-1000 Mbit/

Telia stadsnät

Telia erbjuder bredband via stadsnät i ett flertal öppna stadsnät i Sverige.

På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör för att kunna göra en beställning, men här är exempel på stadsnät där Telia fiber finns:

Telia äger dessutom Zitius, som är en av de största kommunikationsoperatörerna i Sverige.

Telia ADSL

Telia har i princip slutat marknadsföra bredband via telejacket. Om du däremot fortfarande har kvar ditt telejack i din bostad, och ännu inte fått information från Telia om att kopparnätet avvecklats, kan du i vissa fall fortfarande beställa Telia ADSL. I så fall kan du välja mellan följande abonnemang och hastigheter:

 • Telia Bredband 10: nedladdning: upp till 10 Mbit/s, uppladdning: upp till 10 Mbit/s
 • Telia Bredband 30: nedladdning: upp till 30 Mbit/s, uppladdning: Upp till 12 Mbit/s
 • Telia Bredband 60: nedladdning: 30-60 Mbit/s, uppladdning: upp till 12 Mbit/s

OBS! Telia avvecklar just nu kopparnätet vilket innebär att ADSL bredband slutar att fungera på vissa orter. Det kan därför vara klokt att undersöka hur länge ADSL beräknas finnas kvar i ditt område innan du beställer ADSL bredband från Telia.

Telia mobilt bredband

Med det största mobilnätet i Sverige är chanserna goda att du kan få Telia mobilt bredband.

Mobilt bredband från Telia

Få en enkel översikt över Telias erbjudanden på mobilt bredband, just nu

Läs mer

Tips: Om du inte vill ha mobilt bredband från Telia så kan du även jämföra mobilt bredband från flera operatörer.

Telia fast bredband via mobilnätet

På adresser där ADSL stängts ner och där fiber ännu inte finns tillgängligt erbjuder Telia vad man kallar för fast bredband via mobilnätet, eller Fixed Wireless Access (FWA).

 • Fast bredband Bas: nedladdning: 10-30 Mbit/s
 • Fast bredband Plus: nedladdning: 30-150 Mbit/s

I vissa fall tillämpar Telia 12 månaders bindningstid, vilket ger ett rabatterat pris under bindningstiden. Om du inte är bunden gäller 1 månads uppsägningstid.

Är du osäker på vilken hastighet och vilket abonnemang du ska välja? Läs vår artikel Vilken hastighet behöver jag för mitt bredband?

Vad kostar bredband från Telia?

Priset på Telia bredband varierar beroende på om du väljer Telia fiber, Telia ADSL, Telia mobilt bredband eller Telia fast bredband via mobilnätet.

Snabbare bredband och mer dataförbrukning kostar generellt sett mer, men ibland har Telia kampanjer som påverkar priserna.

Telia TV

Telia erbjuder även TV-abonnemang för TV via fiber. Även de som har Telia ADSL (via telejacket) och Telia FWA kan beställa box och Telias TV-abonnemang.

Som ansluten kan man välja mellan Telias TV-paket.

De TV-paket som Telia erbjuder är:

Telia Play

Telia Play är en app där du kan streama TV, casta innehåll till din TV via Chromecast eller Apple TV eller titta på innehållet via din dator. I Telia Play-appen finns även en filmbutik där du kan hyra filmer.

För att kunna skaffa Telia Play behöver du ha ett mobilabonnemang eller bredbandsabonnemang hos Telia. Du kan använda Telia Play på fem olika registrerade enheter, och vara aktiv på två enheter åt gången.

Telia Play Appen finns tillgängligt för:

 • iOS
 • Android
 • Windows Phone

Telia bredband och TV-paket

Telia erbjuder även en rad olika paket för bredband och tv. Om du kan få Telia bredband via fiber på din adress kan du ofta välja till Telia fiber tv (IPTV) och få ett bra erbjudande.

Telia kombinerar hastigheterna med TV-paketen och exempel på bredband och TV-paket som du kan beställa är:

 • Bredband 100/100 Mbit/s inklusive TV-paket Lagom
 • Bredband 250/250 Mbit/s inklusive TV-paket Lagom
 • Bredband 500/500 Mbit/s inklusive TV-paket Lagom
 • Bredband 1000/1000 Mbit/s inklusive TV-paket Lagom
 • Bredband 100/100 Mbit/s inklusive TV-paket Stor
 • Bredband 250/250 Mbit/s inklusive TV-paket Stor
 • Bredband 500/500 Mbit/s inklusive TV-paket Stor
 • Bredband 1000/1000 Mbit/s inklusive TV-paket Stor

Telia telefoni

Telia som ju härstammar från gamla Televerket är av naturliga skäl stora inom telefoni. Telia har ett brett utbud av produkter och tjänster för telefoni och erbjuder:

 • IP-telefoni via fiber som kallas Telia Bredbandstelefoni.
 • Fast hemtelefoni via telejacket (DSL) som Telia kallar "Telia Bas".
 • Mobiltelefoni via Telias nät för 3G, 4G och 5G.

Telia cloud

Telia Cloud är en molnlagringstjäns, likt Apple iCloud och Google drive, som gör det möjligt att spara bilder, videor och andra filer på ett säkert sätt på nordiska servrar. Med Telia cloud kommer man alltid åt det man lagrar, oavsett var man befinner dig.

Telia Cloud ger obegränsat utrymme vilket gör att man kan spara bilder i originalformat, utan sänkt kvalitet och fungerar på mobiler, surfplattor och datorer och har appar för både iOS, Android, Mac och Windows.

Tjänsten kostar 99 kronor per månad men just nu har Telia ett erbjudande med rabatt första året. Om man binder sig 12 månader kostar det 59 kronor per månad (istället för 99 kronor) i 12 månader, därefter 99 kronor.

OBS! För att undvika fakturakostnader kan man välja att betala med e-faktura eller autogiroMitt Telia för att slippa faktureringsavgiften på 49 kr per faktura.

Telia faktura och betalning

När man beställt bredband, och fått ett kundnummer från Telia, kan man logga in på Mitt Telia på webben eller i appen och följa instruktionerna för att ändra fakturametod. Där kan man även se se om en faktura är betald och när den betalades.

Alternativ Kostnad
Autogiro 0 kr
E-faktura 0 kr
E-postfaktura 0 kr
Pappersfaktura 49 kr

Telia autogiro

För att slippa Telias fakturaavgift på 49 kr för pappersfaktura kan man välja att betala sin Telia-faktura med autogiro. Ansökan om autogiro görs på internetbanken.

För att slippa betala Telias fakturaavgift behöver man välja alternativet "SMS-avisering". Med SMS-avisering skickas istället en notifiering med ett meddelande om belopp, och när pengarna kommer dras. Om du fyllt i ditt mobilnummer som kontaktnummer på Mitt Telia innan du ansökte om autogiro, får du SMS-avisering automatiskt.

Observera att det inte är möjligt att betala med autogiro från ett samägt konto.

Telia e-faktura

Om du vill få e-faktura från Telia ansöker du själv om detta på Mitt Telia, antingen på webben eller i appen.

Med e-faktura skickas din Telia-faktura elektroniskt till din internetbank i stället för via post eller e-post och du slipper betala fakturaavgiften men du behöver fortfarande godkänna betalningen i internetbanken. Du kan också ansöka om e-faktura via din internetbank.

Telia betalningspåminnelse

Om du inte betalar din faktura i tid skickar Telia ut en betalningspåminnelse via post och sms inom några dagar. Telia tar ut en påminnelseavgift på 60 kronor för sena betalningar, vilket läggs till på nästa månads faktura.

Telia kundtjänst

Telias kundservice och support för privatpersoner nås antingen via telefon, e-post eller via Telias supportsida.

Telefonnummer

90 200\

Öppettider

Vardagar 08.00 - 19.00
Helger 09.00 - 15.00

E-post

Du når Telia genom deras kontaktformulär här.

Felanmälan Telia

Om du upplever ett problem med ditt bredband hos Telia kan du testa att göra en felsökning innan du kontaktar supporten.

Kolla även information om driftstörningar och aktuell driftinformation som kan påverka din bredbandsuppkoppling innan du kontakter Telia support.

Supportsida

Du kan hittar frågor och svar samt fler sätt att kontakta Telia på Telias supportsida.

Telia i sociala medier

Telia företag

Telia har även ett brett produkt- och tjänsteerbjudande för företag. Oavsett om det gäller ett bredbandsabonnemang för den lilla firman eller om det är företagsnätverk eller en växellösning erbjuder Telia lösningar för ditt företag.

Telia bredband företag

Telia erbjuder bredband för företag via fiber och mobilnätet. Beroende på företagets förutsättningar och behov finns olika abonnemang och lösningar för företagskunder.

Telia fast bredband företag

 • Bredband start
 • Bredband plus
 • Bredband pro

Telia mobilt bredband företag

För dig som jobbar mycket på distans erbjuder Telia mobila bredband för företag som ger dig möjligheten att ”ta med dig kontoret” var som helst i Sverige

Tips: Se tillgängliga erbjudanden och bredbandshastigheter från Telia företag på ditt kontor. Jämför bredband för företag från flera leverantörer och beställ bästa bredbandet här.

Telia företagsnätverk

Telia kan även hjälpa ditt företag att sätta upp rätt nätverkslösning för er verksmhetsbehov. Telia erbjuder möjligheten att välja bland LAN eller trådlöst LAN, WAN eller SD-WAN, Datanet, Eget mobilnät, Internetaccesser eller Nätverk som tjänst.

Telia företagstjänster

Telia erbjuder ett flertal tjänster som effektiviserar företagets arbete och underlättar samarbetet på arbetsplatsen. Exempel på populära tjänster är Skype for business, Microsoft Teams och Office 365 företag samt lagrings- och delningstjänsten Onedrive för företag.

Telia kundtjänst företag

Som Sveriges största internetleverantör är kundtjänst och support av högsta vikt för att kunna behålla kunderna. Telias kundtjänst och support är omfattande med flera olika kontaktvägar och även bra öppettider.

Telefon

90 400\

Öppettider

Vardagar 08.00 - 21.00
Helger 09.00 - 17.00

E-post

Du når Telia genom deras kontaktformulär för företag.

Supportsida

Du kan hitta frågor och svar samt fler sätt att kontakta Telia på Telias supportsida för företag.

Driftinformation Telia företag

Upplever du som företagskund en driftstörning? Här kan du kontrollera driftsstörningar och se generella störningar på Telias driftkartor.

Telia MyBusiness

För att förenkla administrationen för sina företagskunder har Telia samlat alla tjänster på en och samma plats. I MyBusiness kan du exempelvis Hantera fakturor & abonnemang, Skapa felanmälan, Hitta puk-koder, hålla koll på surfsaldon och följa ditt företags kostnader.

Telia omdömen

Läs mer om Telias resultat i SKIs senaste kundnöjdhetsundersökning och se Telias betyg på Trustpilot.

Telia styrka är ett brett produktutbud och även ett rikstäckande mobilnät.

Fördelar med Telia

 • Bra kundtjänst
 • Stort utbud av bredband och TV-abonnemang

Övrig information

Telia (tidigare Telia Sonera och Televerket) är Sveriges största operatör sett till omsättning och antal kunder.

Företaget har sitt huvudkontor i Solna och levererar både bredband, TV och mobila tjänster till privatpersoner och företag. Bara i Sverige har Telia över 1,2 miljoner bredbandskunder.