Telia

Telia

Telia är en internetleverantör som erbjuder produkter och tjänster till såväl privat- som företagskunder. Exempel på populära tjänster är fast bredband, mobilt bredband, TV-paket och IP-telefoni. Telia erbjuder bredband via fiber i ett flertal svenska stadsnät. Telia mobilt bredband finns med flera olika datapotter och med tillval för router.

Se vad Telia och andra populära internetleverantörer har för erbjudanden där du bor:

"placeholder"

Telia privat

Telia erbjuder idag en rad tjänster mot privatmarknaden såsom bredband, TV, playtjänster fast och mobil telefoni samt en rad produkter och tilläggstjänster.

Telia bredband

Telia erbjuder flera olika typer av bredbandstjänster till konsumenter. Beroende på förutsättningarna på hemadressen finns olika tjänster att välja mellan och ett flertal olika abonnemang beroende på dina behov och preferenser. Telia levererar bland annat:

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen kan du läsa våra artiklar om stadsnät, bredband via fiber, ADSL, och mobilt bredband.

Bredbandsabonnemang från Telia

Tips: Gör en gratis sökning på din adress här på Bredbandsval.se och se vilka kampanjer och erbjudanden som Telia och andra internetleverantörer erbjuder där du bor. Ett snabbt och enkelt sätt att hitta och beställa det bästa bredbandet.

Vad kostar Telia bredband?

Priser på fast bredband kan variera beroende på var du bor. Vill du hitta billigt bredband från Telia och andra bredbandsleverantörer kan du göra det här på Bredbandsval.se. Du får alltid dagsaktuella priser.

Det lönar sig alltid att jämföra bredband. Snabbare bredband kostar generellt sett mer, så du kan spara pengar på att jämföra de erbjudanden som finns och välja det som passar dig bäst.


Telia TV

 • TV via fiber
 • TV via stadsnät
 • TV via DSL (telejacket)

TV-paket

 • Lagom (24 TV-kanaler och 19 playtjänster)
 • Stor (43 TV-kanaler och 41 playtjänster)

Telia Play

Telia Play är en app där du kan streama 15 tv-kanaler, HBO Nordic, SF Kids i Sverige men även utomlands i hela EU/EES. Du kan även casta innehållet till din tv via Chromecast eller Apple TV eller titta på innehållet via din dator. Finns även en filmbutik där du kan hyra filmer.

För att kunna skaffa Telia Play behöver du ha ett mobilabonnemang eller bredbandsabonnemang hos Telia. Du kan använda Telia Play på fem olika registrerade enheter, och vara aktiv på två enheter åt gången.

Telia Play Appen finns tillgängligt för:

 • iOS
 • Android
 • Windows Phone

Telia telefoni

 • IP-telefoni via Fiber
 • Telefoni via DSL (telejacket)
 • Mobiltelefoni via 3G
 • Mobiltelefoni via 4G

Mitt Telia

Om du är kund hos Telia och står på abonnemanget kan du logga in på Mitt Telia med BankID. Som inloggad i Mitt Telia kan du bland annat:

 • Se, ändra och avsluta dina Telia-abonnemang för tv, bredband och telefoni.
 • Se surf och köpa mer
 • Se gamla och nya fakturor

Mitt Telia finns även som app för iOS och Android.


Telia kundtjänst och support (privat)

Telias kundservice till privatpersoner nås antingen via telefon, e-post eller via deras supportsida. Om du som Teliakund upplever driftsstörningar kan hittar driftinformation och aktuell status via Telias sida för driftinformation.

Telefon

Telefon: 90 200
Vardagar 08.00 - 19.00
Helger 09.00 - 15.00

E-post

Du når Telia genom deras kontaktformulär här.

Supportsida

Du kan hittar frågor och svar samt fler sätt att kontakta Telia på deras supportsida.


Driftinformation

Upplever du en driftstörning? Du hittar driftinformation och aktuell driftstatus från Telia här.


Telia webmail

När du blir kund hos Telia får du tillgång till Telia webmail.


Telia företag

Telia har även ett brett produkt- och tjänsteerbjudande för företag. Oavsett om det gäller ett bredbandsabonnemang för den lilla firman eller om det är företagsnätverk eller en växellösning erbjuder Telia lösningar för ditt företag.

Bredband företag

Telia erbjuder bredband för företag via fiber och mobilnätet. Beroende på företagets förutsättningar och behov finns olika abonnemang och lösningar för företagskunder.

Fast bredband för företag

 • Bredband start
 • Bredband plus
 • Bredband pro

Mobilt bredband för företag

För dig som jobbar mycket på distans erbjuder Telia mobila bredband för företag som ger dig möjligheten att ”ta med dig kontoret” var som helst i Sverige

Tips: Se tillgängliga erbjudanden och bredbandshastigheter från Telia företag på ditt kontor. Jämför bredband för företag från flera leverantörer och beställ bästa bredbandet här.

Telia företagsnätverk

Telia kan även hjälpa ditt företag att sätta upp rätt nätverkslösning för er verksmhetsbehov. Telia erbjuder möjligheten att välja bland LAN eller trådlöst LAN, WAN eller SD-WAN, Datanet, Eget mobilnät, Internetaccesser eller Nätverk som tjänst.


Telia företagstjänster

Telia erbjuder ett flertal tjänster som effektiviserar företagets arbete och underlättar samarbetet på arbetsplatsen. Exempel på populära tjänster är Skype for business, Microsoft Teams och Office 365 företag samt lagrings- och delningstjänsten Onedrive för företag.


Telia kundtjänst / support (företag)

Telefon

Telefon: 90 400
Vardagar 08.00 - 21.00
Helger 09.00 - 17.00

E-post

Du når Telia genom deras kontaktformulär för företag.

Supportsida

Du kan hitta frågor och svar samt fler sätt att kontakta Telia på Telias supportsida för företag.


Driftinformation Telia företag

Upplever du som företagskund en driftstörning? Här kan du kontrollera driftsstörningar och se generella störningar på Telias driftkartor.


Telia MyBusiness

För att förenkla administrationen för sina företagskunder har Telia samlat alla tjänster på en och samma plats. I MyBusiness kan du exempelvis Hantera fakturor & abonnemang, Skapa felanmälan, Hitta puk-koder, hålla koll på surfsaldon och följa ditt företags kostnader.


Omdömen om Telia

Telia, en av Sveriges största operatörer, levererar fast bredband via ADSL och fast bredband via fiber i egna nät och i många av Sveriges stadsnät, däribland Telia öppen fiber. Telia erbjuder via sitt mobilnät även mobilt bredband och ett stort utbud av TV-abonnemang. På företagssidan erbjuds både fast och mobilt bredband.

Kundtjänsten är omfattande med flera olika kontaktvägar och även bra öppettider.

Läs mer om Telias resultat i SKIs senaste kundnöjdhetsundersökning och se Telias betyg på Trustpilot.

Telia styrka är ett brett produktutbud och även ett rikstäckande mobilnät.

Fördelar med Telia

 • Bra kundtjänst
 • Stort utbud av bredband och TV-abonnemang

Sociala medier


Övrig information

Telia (tidigare Telia Sonera och Televerket) är Sveriges största operatör sett till omsättning och antal kunder. Företaget har sitt huvudkontor i Solna och levererar både bredband, TV-tjänster och mobila tjänster till privatpersoner och företag. Bara i Sverige har Telia över 1,2 miljoner bredbandskunder.


Stadsnät där du kan beställa bredband från Telia

Telia levererar internet i flera öppna stadsnät i Sverige. På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör för att kunna göra en beställning, men här är exempel på stadsnät där Telia finns:

Telia äger dessutom Zitius, som är en av de största kommunikationsoperatörerna i Sverige.

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"