Telia

Bredband från Telia

Telia är en internetleverantör som erbjuder både fast bredband, mobilt bredband, TV-paket och IP-telefoni. Telia erbjuder bland annat bredband via fiber i ett flertal svenska stadsnät. Telia mobilt bredband finns med flera olika datapotter och med tillval för router.

Se om du kan få bredband från Telia:

Sök på din adress

Bredbandsabonnemang från Telia

Telia erbjuder flera olika typer av bredbandsabonnemang beroende på din internetuppkoppling och vad du har för behov. Du kan bland annat beställa:

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen kan du läsa våra artiklar om stadsnät, bredband via fiber, ADSL, och mobilt bredband.

Tips: Du kan göra en gratis sökning på din adress här på Bredbandsval.se och se vad för kampanjer och erbjudanden som Telia och andra internetleverantörer har där du bor. Ett snabbt och enkelt sätt att hitta (och beställa) det bästa bredbandet.

Vad kostar bredband från Telia?

Priser på fast bredband kan variera beroende på var du bor. Vill du hitta billigt bredband från Telia och andra bredbandsleverantörer kan du göra det här på Bredbandsval.se. Du får alltid dagsaktuella priser.

Det lönar sig att jämföra bredband. Snabbare bredband kostar generellt sett mer, så du kan spara pengar på att jämföra de erbjudanden som finns och välja det som passar dig bäst.


TV-tjänster från Telia

 • TV via fiber
 • TV via stadsnät
 • TV via DSL (telejacket)

TV-paket

 • Lagom (24 TV-kanaler och 19 playtjänster)
 • Stor (43 TV-kanaler och 41 playtjänster)

Telia Play

Telia Play är en app där du kan streama 15 tv-kanaler, HBO Nordic, SF Kids i Sverige men även utomlands i hela EU/EES. Du kan även casta innehållet till din tv via Chromecast eller Apple TV eller titta på innehållet via din dator. Finns även en filmbutik där du kan hyra filmer.

För att kunna skaffa Telia Play behöver du ha ett mobilabonnemang eller bredbandsabonnemang hos Telia. Du kan använda Telia Play på fem olika registrerade enheter, och vara aktiv på två enheter åt gången.

Telia Play Appen finns tillgängligt för:

 • iOS
 • Android
 • Windows Phone

Telias telefonitjänster

 • IP-telefoni via Fiber
 • Telefoni via DSL (telejacket)
 • Mobiltelefoni via 3G
 • Mobiltelefoni via 4G

Telia kundtjänst / support

Telefon

Telefon: 90 200
Vardagar 08.00 - 19.00
Helger 09.00 - 15.00

E-post

Du når Telia genom deras kontaktformulär här.

Supportsida

Du kan hittar frågor och svar samt fler sätt att kontakta Telia på deras supportsida.

Driftinformation

Upplever du en driftstörning? Du hittar driftinformation och aktuell driftstatus från Telia här.


Telia webmail

Alla som blir kund hos Telia har möjlighet att använda Telia webmail.


Omdöme om Telia

Telia, en av Sveriges största operatörer, levererar fast bredband via ADSL och fast bredband via fiber i egna nät och i många av Sveriges stadsnät, däribland Telia öppen fiber. Telia erbjuder via sitt mobilnät även mobilt bredband och ett stort utbud av TV-abonnemang. På företagssidan erbjuds både fast och mobilt bredband.

Kundtjänsten är omfattande med flera olika kontaktvägar och även bra öppettider.

Läs mer om Telias betyg på Trustpilot.

Telia styrka är ett brett produktutbud och även ett rikstäckande mobilnät.

Fördelar med Telia

 • Bra kundtjänst
 • Stort utbud av bredband och TV-abonnemang

Sociala medier


Övrig information

Telia (tidigare Telia Sonera och Televerket) är Sveriges största operatör sett till omsättning och antal kunder. Företaget har sitt huvudkontor i Solna och levererar både bredband, TV-tjänster och mobila tjänster till privatpersoner och företag. Bara i Sverige har Telia över 1,2 miljoner bredbandskunder.


Stadsnät där du kan beställa bredband från Telia

Telia levererar internet i flera öppna stadsnät i Sverige. På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör för att kunna göra en beställning, men här är exempel på stadsnät där Telia finns:

Telia äger dessutom Zitius, som är en av de största kommunikationsoperatörerna i Sverige.

Se om du kan få bredband från Telia:

Sök på din adress