Uppsägningstid för bredband

Uppdaterad 20 oktober 2021

I detta blogginlägg går vi igenom uppsägningtid för bredband, vad är uppsägningstid? Hur säger man upp sitt bredband? vad säger lagen om uppsägningstid, och hur undviker du att bli "dubbelfakturerad".

Vad är uppsägningstid?

Uppsägningstid innebär att en konsument är bunden av sin tjänst under uppsägningstiden. Efter att en eventuell bindningstid för tjänsten är avslutad löper abonnemangen med en månads uppsägningstid. För bredbandstjänster är uppsägningstiden alltid en månad. Tidigare kunde operatörer ha upp till tre månaders uppsägningstid men sedan i maj 2014 är inte fallet längre utan nu gäller alltid en månad.


Har din uppsägningstid gått ut? Jämför och beställ nytt bredband!


Uppsägning av bredband bör ske skriftligt

Om du behöver säga upp ditt bredband bör du alltid göra det skriftligt. Om det skulle uppstå en tvist med internetleverantören vill du såklart alltid kunna bevisa att du har sagt upp ditt bredband och vilket datum du gjorde det.

Du kan såklart säga upp ditt bredband på andra sätt, exempelvis via telefon, men det kan dock bli svårt att bevisa att du har gjort det i efterhand.

Vad säger lagen om uppsägningstid?

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation, 5:e kapitlet §15b lyder: Den som tillhandahåller allmänt tillgängliga elektroniska kommunikationstjänster får i avtal med en konsument inte ställa upp villkor som innebär att uppsägningstiden för konsumenten är längre än en månad. I fråga om avtal med bindningstid får villkoren inte innebära att konsumenten måste säga upp avtalet tidigare än en månad före bindningstidens utgång för att avtalet ska upphöra att gälla vid den tidpunkten. Lag (2014:146).

Vi har tidigare pratat om bindningstider för bredband i en annan bloggpost. Där kan du läsa om vad det innebär för dig som konsument.

Undvik kostnader för dubbla abonnemang

Vill du byta bredband så bör du sätta startdatum för ditt nya bredband på samma dag som ditt gamla bredband slutar gälla. På så sätt minimerar du risken för att stå med dubble kostnader för bredbandsabonnemang.

Hjälp med uppsägning av bredband

När du jämför och beställer bredband på Bredbandsval.se så hjälper vi dig med uppsägningen av ditt gamla bredband. Efter genomförd beställning guidar vi dig vidare så att det blir lätt som en plätt att säga upp ditt gamla bredband!


Jämför och beställ bredband på din adress!


Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"