Bredband till sommarstuga eller fritidshus

Uppdaterad 19 oktober 2021

Här går vi igenom vilka olika möjligheter det finns för bredband till din sommarstuga. Vi tittar på, och förklarar olika tekniker och ger dig lite tips på hur då får en bra internetuppkoppling när du är i ditt fritidshus.

Fast bredband till sommarstuga, fritidshus eller vinterbostad

Lite beroende på var sommarbostaden eller fritidshuset ligger finns det olika förutsättningar för att få fast bredband. Många områden har tidigare haft möjlighet till bredband via ADSL/telejacket men detta har avvecklats i många områden i takt med telestationerna stängts ner och kopparnätet tagits bort för att ersättas med bredband via fiber dragits in i sommarstugeområdena och fritidshusområdena.


Tips! Prova att jämföra bredband och se vilka priser du kan få.


Fritidshus med fiber

Många områden med sommarstugor och vinterhus i närheten av större orter har redan blivit fibrerade. Om inte kommunen själv grävt in fiber till området är det ofta aktörer som Telia Öppen fiber eller IP-Only som fått uppdraget att säkerställa att sommarstugeområden och populära skidorter får tillgång till snabbt och framtidssäkrat bredband.

Tips! Bredbandsval.se gör det enkelt att se vilka bredband du kan få. Är du osäker är det är bara att söka på adressen till ditt fritidsboende så visar vi vilka bredband du kan beställa.

Korttidsabonnemang för internet

Då många operatörer erbjuder bredband utan bindningstid fungerar det i praktiken ändå som ett korttidsabonnemang eller ett säsongsabonnemang för bredband. Sök på din adress och se vilka operatörer som erbjuder bredband helt utan bindningstid.

Dra in fiber till fritidshus

Om du inte har en fiberanslutning så finns det ofta goda möjligheter att dra in fiber till fastigheten. Det kostar vanligtvis cirka 20.000 kr att dra in fiber och vill man inte ta den investeringen finns ju vanligtvis mobilt bredband med bra täckning att tillgå också.

Mobilt bredband till sommarstuga, fritidshus eller vinterbostad

Mobilt bredband finns tillgängligt i de flesta delarna av vårt avlånga land. Flera av operatörerna erbjuder nu också fri/obegränsad surf för mobila bredband vilket är perfekt när du vill koppla in din Chromecast eller Apple TV och streama under regniga dagar.

En stor fördel med mobilt bredband är att du kan ta med dig det även när du inte är i din fritidsbostad. Har du en husbil eller husvagn så fungerar mobilt bredband även där.

Tips! Innan du beställer mobilt bredband till sommarstugan bör du kolla upp så att operatören har bra täckning där du kommer vara.

Vilka bredband kan jag få till sommarstuga eller fritidshus?

Som sagt, vår tjänst gör det enkelt att se vilka bredband du kan få. Det enda du behöver göra är att söka på din adress och välja bästa möjliga bredband till sommarstuga eller fritidshus.

Vi har även en specifik sida för att enkelt jämföra mobilt bredband från olika internetleverantörer.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"