Vad gör jag med mitt bredbandsabonnemang när jag flyttar?

fre 19 oktober 2018

Flyttlasset ska snart gå och du kommer precis på att du måste skaffa bredband dit du ska flytta! Här går vi igenom hur det fungerar och minskar paniken något!

Flytta till ny adress

När du ska flytta till en ny adress är det såklart viktigt att veta om du är kvar i bindningstid på ditt bredbandsabonnemang. Vet du inte det kan du alltid kolla med din nuvarande operatör. Prova att söka under Mina Sidor hos operatören om du inte vill sitta i telefonkö. Ibland kan du också flytta med ditt bredband, och andra tjänster via befintlig operatör, till din nya adress.

Säga upp abonnemang för bredband när jag flyttar

För de fall du inte kan flytta med ditt abonnemang till din nya adress behöver du säga upp abonnemanget i god tid. Tecknades ditt internetabonnemang innan 1 maj 2014 kan uppsägningstiden vara tre kalendermånader från det datum du säger upp abonnemanget. Tecknades abonnemanget efter 1 maj 2014 gäller istället en månads uppsägningstid då en lagändring skedde som maximerade uppsägningstiden till 1 månad.

Skaffa nytt abonnemang för bredband på din nya adress

För vissa abonnemang tar det lite längre tid än för andra att aktiveras. För exempelvis bredband via ADSL tar det vanligtvis upp till 2 veckor att aktivera.

För att undersöka vilka abonnemang för bredband du kan få på din nya adress kan du använda vår söktjänst för bredband. Du kan själv sätta startdatum i beställningsformuläret för ditt nya abonnemang så att det klaffar perfekt med att du flyttar in på din nya adress.

Kvar i bindande avtal även om operatören inte kan leverera tjänsten

Du som har ingått ett avtal med bindningstid ansvarar för att betala för ett abonnemang till dess att bindnings- och/eller uppsägningstid upphör enligt det gällande avtalet. Tyvärr gäller avtalet även om du flyttar till en bostad där operatören inte längre kan leverera sin bredbandstjänst.

Tips! Se om du kan förhandla med operatören kring om det går att förkorta bindningstiden eller minska kostnaden på något annat sätt. Kanske du kan byta till en billigare tjänst under resterande avtalsperiod?

Överlåta internetabonnemang

Om det inte finns möjlighet att få bredband från din internetleverantör på din nya adress kan den som flyttar in efter dig eventuellt ta över abonnemanget. Då slipper du betala för den resterande bindningstiden och den som flyttar in slipper startavgifter och väntetid för att få bredband.

Till alla blogginlägg