Vad är en ISP?

fre 1 november 2019

Vad är en ISP?

ISP (Internet Service Provider) eller som man brukar säga "internetleverantör" är den leverantör som tillhandahåller en internetuppkoppling. Ofta kallar vi också internetleverantören för bredbandsleverantör eller tjänsteleverantör. Utöver internetuppkopplingen levererar vissa ISP:er också IP-TV, IP-Telefoni och andra kringtjänster.

Vanligtvis betalar kunden direkt till sin internetleverantör för sitt internetabonnemang, men det finns också fall där exempelvis en bostadsrättsförening har handlat upp ett gruppavtal och där man bakat ihop internetavgiften i månadsavgiften till föreningen.

Hur vet jag vilken ISP som levererar internet på min adress?

Genom att söka via vår tjänst kan du se internetleverantörer på din adress. Internetleverantörerna kan också levererar internet via olika infrastrukturer såsom ADSL/telejacket, Fiber, Kabel-TV eller via mobilnätet.

Är Bredbandsval.se en ISP?

Nej, Bredbandsval.se är ingen egen ISP eller internetleverantör och kommer inte att bli det heller då vi har en oberoende. Istället jämför vi olika internetleverantörer som konsumenter kan få på en adress.

Till alla blogginlägg