Avdragsgillt bredband?

Uppdaterad 18 februari 2021

Även om bredband finns hemma hos de flesta av oss i Sverige redan, finns det fall då möjlighet ges att göra avdrag för internet. Det handlar då om fall där själva arbetet kräver en uppkoppling - men att det inte finns möjlighet att utföra arbetet hos arbetsgivaren. Här går vi igenom och undersöker hur det fungerar med förmånsbeskattning för bredband.

Information om avdrag för bredband för privatpersoner

För att du som privatperson ska få göra avdrag på bredbandet kräver Skatteverket följande:

  • Arbetet och de arbetsuppgifter du ska genomföra kräver att du har en bredbandsuppkoppling.
  • Arbetsgivaren tillhandahåller inte någon möjlighet för dig att koppla upp dig mot internet. Ett exempel på det kan vara att arbetsgivaren inte har ett kontor.

Skatteverket medger dock inte avdrag för mer än 50% av kostnaden för uppkopplingen. Kostnaden ska dessutom vara skälig.

Information för dig om som är arbetsgivare kring avdrag för bredband

Här har vi sammanställt information från Skatteverket för dig som är arbetsgivare.

Om du som arbetsgivare bekostar bredband åt en anställd behöver du under vissa förutsättningar inte göra skatteavdrag och betala arbetsgivaravgifter för dessa förmåner.

Det är en skatte- och avgiftspliktig förmån om du bekostar en anställds installation av bredband eller löpande abonnemangsavgifter för bredband. Den kan vara skatte- och avgiftsfri om bredbandet uppfyller förutsättningarna för att vara ett arbetsredskap.

För egenföretagare som vill dra av för sitt bredband

Som företagare kan du göra avdrag för den merkostnad som den surf du använder för näringsverksamheten hemma kostar. Du kan däremot inte göra avdrag för ditt privata abonnemang på företaget.


Om Bredbandsval.se

Bredbandsval.se är en gratistjänst som gör det enkelt att jämföra bredband på nätet. Via vår tjänst kan du också se hur snabbt bredband du har tillgång till. Vårt fokus är att förse dig med all information du behöver genom att på ett överskådligt sätt synliggöra de operatörer och deras bredband som du kan få på just din adress. Tips! Prova att jämföra bredband på din adress.

Till alla blogginlägg