TiVo - digitalbox och mediaspelare med många funktioner

Uppdaterad

tivo

TiVo är en hårddiskbaserad mediaspelare och digitalbox med inspelningsfunktion som lanserades i samarbete med Com Hem i Sverige 2013.

Vad är TiVo?

TiVo (eller TiVo box som det också kallas) är en digitalbox och mediaspelare som ämnar att göra TV-upplevelsen mer njutbar. TiVo-tjänsten gör din tv personlig och smart. Du hittar snabbt dina favoritserier, skådespelare och regissörer bland kanaler, Play och film. TiVo lär sig vad du gillar och inspirerar dig att upptäcka nytt.

Sedan 2013 har TiVo och Com Hem ett samarbete som innebär att Com Hem fick exklusiv rätt att använda TiVos produkt och teknik i Sverige. Sedan den 2:a december 2020 slutade Tele2 att sälja digitalboxen TiVo.

Hur fungerar TiVo?

I grunden fungerar TiVo som en vanlig digital-box men de många funktionerna för den betydligt smartare än en traditionell digital-box.

Beroende på vilket kanal-paket som konsumenten hade valt från Com Hem så ingick olika TV-kanaler och playbibliotek. För att TiVo verkligen skulle komma till sin rätt med alla smarta funktioner så passade de större kanal-paketen bättre.

Populära funktioner i TiVo

TiVo-boxen är fullmatad med smarta funktioner och här listar vi våra favoriter:

  • TiVo-boxen har vanlig inspelning men även serieinspelning. Det innebär att du enkelt kan välja att spela in ett enskilt program eller spela in flera avsnitt av samma programserie.
  • TiVo-tjänsten lär sig vad du gillar mest och ger dig TiVo-tips. Hur smidigt?!
  • Sökfunktionen i TiVo låter dig söka på program, filmer, skådespelare, regissörer och mycket mer. Du hittar rätt väldigt fort!
  • "Sju dagars omstart" innebär att du kan starta om avslutade tv-program sju dagar bakåt i tiden, och du kan även starta om pågående tv-program. Perfekt om man kommer sent hem från träningen.
  • Begränsa vad som visas i Filmbutiken och Tv-guiden med en sofistikerad föräldrakontroll.


TiVo fjärrkontroll

TiVo är känd för sin specialdesignade fjärrkontroll. Kontrollen är ergonomiskt utformad för att passa perfekt i handen för bästa möjliga kontroll på sappandet och styrning av tittandet.

Vilka streamingtjänster kan man se i TiVo?

När Com Hem släppte TiVo i Sverige så var Netflix och Youtube integrerade i söket och du kunde då titta på program och serier direkt via TiVo från de andra tjänsterna.

Vad kostar en TiVo box?

TiVo-boxen ingick i de olika abonnemangen som Com Hem erbjöd. Konsumenten fick helt enkelt låna boxen av Com Hem så länge man hade ett abonnemang. Att köpa enbart boxen kostade 3495 kr.

Vanliga felmeddelande i TiVo

Nedan följer en lista på de vanliga felmeddelanden du kan få i din TiVo och hur du löser dem:

  • V52, V53, Söker efter signal - TiVo-boxen får ingen signal. Tips! Kontrollera antenn- och nätverkskabeln och att de är inkopplade.
  • V58, Kanalen är inte godkänd - TiVo-boxen får inte information om att du abonnerar på kanalen. Tips! Prova att starta om modem/router och även din TiVo-box.
  • C133, C130, N13, N09 - TiVo-boxen får ej tillgång till nätverket. Tips! Prova att starta om modem/router och även din TiVo-box.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör TiVo och Tele2.