Xiaomi Mi TV Stick

Uppdaterad

Xiaomi Mi TV Stick with remote (picture source: xiaomi.com)

Här har vi samlat allt du behöver veta om Xiaomis Mi TV Stick och svarar på frågor som: Vad är Xiaomi Mi TV Stick, hur fungerar Xiaomi Mi TV Stick och vad kostar Mi TV Stick?

Vad är Xiaomi Mi TV Stick?

Xiaomi Mi TV Stick är en mediaspelare från det kinesiska teknikföretaget Xiaomi. Mi TV Stick delar många likheter med mindre mediaspelare som Amazon Fire TV Stick och Google Chromecast.

Precis som övriga mediaspelare så är Mi TV Stick i praktiken en liten dator som enkelt förklarat uppgraderar TV:n med funktionaliteten av en smart TV och bland annat ger möjlighet till streaming och trådlös skärmdelning av ett flertal streamingtjänster.

Xiaomis Mi TV Stick kommer förinstallerad med operativsystemet Android TV vilket gör att den enkelt kan kopplas samman med andra produkter i Googles ekosystem. Mi TV Stick använder bland annat Google voice assistant för röststyrning, vilket gör att du kan använda röststyrning istället för fjärrkontrollen.

Mi TV Stick lanserades först 2020 och fick sedan en uuppdatering 2021 som inkluderade möjlighet att streama i 4K ultra HD.

Hur fungerar en Xiaomi Mi TV Stick?

Att installera Xiaomi Mi TV Stick är enkelt. Stickan ansluts i en HDMI-ingång på TV:n och kopplas sedan in strömadaptern och en USB-kabel. Sedan är det bara att ansluta stickan till WiFi (“Mi” i Xiaomi Mi TV Stick står för “Mobile internet”) och följa Xiaomis instruktioner.

Eftersom Mi TV Stick kommer installerad med Android TV har den tillgång till Googles appbibliotek som inkluderar över 5000 appar. Självklart finns alla streamingtjänster man kan förväntas behöva som t.ex. Netflix, Max, Disney+, Hulu, Redbull TV, Peacock, Prime video, m.fl. Det finns också gratis streamingtjänster som Youtube, SVT Play och Pluto TV.

Mi TV Stick kan även streama (casta) ljud- och video från en dator, surfplatta eller mobiltelefon direkt till TV:n.

Modeller av Xiaomi Mi TV Stick

Eftersom Mi TV fortfarande är ett relativt nytt märke finns det inte ett så stort antal versioner av produkten. De två versioner som finns är basversionen som släpptes 2020 och 4K-versionen som släpptes 2021.

De två versionerna är också väldigt lika varandra rent form- och stilmässigt och de får enkelt plats bakom de flesta TV-apparater. Båda versionerna kommer med samma fjärrkontroll.

Xiaomi Mi TV Stick

 • Android TV 9.0
 • Inbyggd Chromecast
 • Kompatibel med Google assistant
 • Full HD upplösning 1080p 60 bilder per sekund
 • RAM 1GB
 • Lagring 8GB

Xiaomi Mi TV Stick 4k

 • Android TV 11
 • Inbyggd Chromecast
 • Kompatibel med Google assistant
 • 4K Ultra HD
 • Dolby vision HDR teknologi
 • Dolby atmos surroundljuds teknologi
 • RAM 2GB
 • Lagring 8GB

Skillnaden mellan basversionen och 4k-versionen är, utöver möjligheten att streama i 4K, stödet för Dolbys ljud och bild – Dolby vision och Dolby atmos ger bättre bildkvalite och möjlighet till surroundljud.

Vad kostar Xiaomi Mi TV Stick?

En vanlig Mi TV Stick från 2021 kostar idag cirka 400 kr. Vill man ha Mi TV Stick 4K får man räkna med några hundralappar till och ett pris på omkring 600 kr.

Som i fallet med alla teknikprylar så brukar dock priset sjunka i samband med att nyare versioner av produkten släpps.

Alternativ till Xiaomi Mi TV Stick

Självklart finns det alternativ till Mi TV Stick. Om man gillar Goolges gränsnitt men inte nöjer sig med en sticka finns exempelvis NVIDIA Shield.

Om man däremot föredrar Apple och redan har Apple-produkter kan en Apple TV vara ett bättre val. Xiaomi Mi TV Stick är dock den billigaste lösningen med stöd för 4k.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Xiaomi.