Netflix ISP Speed Index - vi förklarar allt!

Uppdaterad 20 februari 2020

Vi har tidigare berättat om vilka möjligheter du som bredbandskonsument har för att undersöka hastigheten på ditt bredband. Kolla exempelvis vårt blogginlägg om tre gratistjänster som mäter din internethastighet. Nu ska vi dock gå igenom Netflix ISP Speed Index och titta på vad dett innebär och hur det ser ut bland svenska internetleverantörer.

Vad är Netflix ISP Speed Index?

I grund och botten är det ett verktyg för att mäta prestanda för Netflix hos olika internetleverantörer i olika delar av världen.

Genomsnittliga hastigheten för strömmat innehåll

Netflix ISP Speed Index listar den genomsnittliga hastigheten för strömmat innehåll hos Netflix hos kunder i respektive land under en viss månad. För "Prime Time" beräknar Netflix den genomsnittliga hastigheten för Netflix-innehåll i megabit per sekund (Mbit/s) som strömmas av kunder hos Netflix per internetoperatör.

Alla tillgängliga enheter mäts

Netflix mäter hastigheten via alla tillgängliga enheter som kunderna använder. För ett litet antal enheter kan Netflix inte beräkna de exakta bithastigheterna och strömning via mobilnät är undantagen från deras mätningar. Obs! Den hastighet som anges i Netflix ISP Speed Index är inte ett mått på den maximala genomströmningen eller den maximala hastigheten för en internetoperatör.

Vilka uppkopplingstyper mäts?

Netflix tittar på de olika fasta infrastrukturer som internetleverantörerna leverera sina tjänster via. De infrastrukturer som omfattas är:

Vilka internetleverantörer mäts?

De internetleverantörer som är inkluderade i Netflix ISP Speed Index är:

Hur ser det ut i Sverige?

Resultat presenteras på månadsnivå och i januari 2020 såg det ut så här: netflix speed index

För senaste resultat och historisk data kan du hitta mer information här om Netflix ISP Speed Index.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"