Hulu, så streamar du i Sverige

Uppdaterad

Hulu start page

Många undrar när The Walt Disney Company och NBCUniversal ska lansera Hulu i Sverige. Trots ambitioner att lansera i Europa under de kommande åren är Hulus för närvarande endast tillgänglig för personer som bor i USA och Japan. För att streama Hulu väljer dock många att skaffa en VPN-tjänst som gör det möjligt streama allt innehåll. Vi har samlat allt du behöver veta om Hulu här!

Vad är Hulu?

Hulu är en prenumerationsbaserad streamingtjänst som ägs av The Walt Disney Company och NBCUniversal. Hulu lanserades på den amerikanska marknaden den 29 oktober 2007, och innehöll då ett bibliotek med filmer och TV-program från 20th Century Studios, Searchlight Pictures, Disney Television Studios, ABC, Freeform, A&E Networks och FX Networks.

Hulu har ännu inte lanserat sin plattform på den svenska marknaden, men om man vill streama de senaste avsnitten av de mest populära serierna, storfilmer, barnfilmer och Hulus egenproducerade Hulu Originals så kan ändå ett konto på Hulu vara lösningen.

Hur streamar man Hulu i Sverige?

Eftersom Hulu, till skillnad från många andra internationella streamingtjänster som Disney+, Netflix och HBO Max, fortfarande inte lanserat sin plattform på den svenska marknaden så går det inte att teckna ett abonnemang i Sverige.

Många väljer dock att kringgå detta genom att använda VPN, vilket gör det möjligt att registrera ett konto och prenumerera på Hulu som om man vore i USA. Såhär gör man för att skapa ett konto och streama Hulu:

 1. Ladda ner VPN och installera VPN-applikationen på din enhet.
 2. Anslut till VPN via en server i USA.
 3. Gå till Hulu och skapa ett konto.
 4. Börja streama Hulu.

Vad kan man streama på Hulu?

Utbudet på Hulu är enormt och innehåller såväl storfilmer som underhållningsprogram, realityserier och sport. Innehållet är indelat i kategorierna Featured, TV shows, Movies, Originals, Kids och Premium.

Tack vare avtal med några av de största eventen inom film så kan man bland annat streama stora galor och populära live event såsom Grammys, Oscarsgalan och Emmy awards.

Den som är sportintresserad kan dessutom teckna ett streamingpaket som ger tillgång till livesänd sport såsom NCAA®, NBA, NHL, NFL från ESPN. Eftersom Hulu delvis ägs av The Walt Disney Company erbjuder man även paketlösningar som gör att man får Disney plus.

Vad kostar Hulu?

Även om Hulu har reklam så finns det ingen gratisversion av Hulu. Istället erbjuder man två olika basabonnemang, så kallade “base plans” som man kan testa gratis under en 30 dagars provperiod.

Om man väljer det billigaste paketet “Hulu (With Ads)” får man, trots att man betalar, vara beredd på att se reklam. Dessutom är det inte möjligt att ladda ner innehåll och titta offline med “Hulu (With Ads)”.

Det något dyrare paketet, “Hulu (No Ads)”, är som namnet antyder fritt från reklam och gör det möjligt att ladda ner innehåll och titta offline.

Tabellen nedan visar vad som ingår i Hulus två olika basabonnemang och vad respektive abonnemang kostar.

Hulu (With Ads) Hulu (No Ads)
Pris $7.99/månad $14.99/månad
TV-serier och filmer Ja Ja
Tillgång dagen efter sändning Ja Ja
Hulu Originals Ja Ja
Streama på flera enheter Ja Ja
Upp till 6 användare Ja Ja
Två streams samtidigt Ja Ja
Reklamfritt Nej Ja
Ladda ner innehåll Nej Ja

Välj till Disney+ och ESPN+

Både Hulu (With Ads) och Hulu (No Ads) går att köpa som rabatterade paket (bundles) tillsammans med Disney+ och ESPN+ och kostar då istället $13,99 respektive $19,99 per månad.

Hulu + Live TV

Utöver dessa rabatterade paket kan man välja det största paketet (Hulu + Live TV) som ger tillgång till ett TV-paket med över 75 amerikanska TV-kanaler. Paketet kostar $69,99 per månad, men är då tänkt att ersätta behovet av linjär TV.

Om man väljer paketen så behöver man fortfarande ladda ner Disney+ och ESPN+ separat, men man betalar till Hulu och kopplar appen till sitt Hulu-konto.

Populärt på Hulu

Även om Hulu har väldigt många filmer och rättigheter till sportevenemang är det kanske framförallt TV-serierna som lockar de flesta prenumeranter. Flera av de mest populära TV-serierna finns nämligen på Hulu. Med ett abonnemang får man dessutom tillgång till nya avsnitt dagen efter de sänts på amerikansk TV. Här följer exempel på de mest populära titlarna och TV-serierna på Hulu. Observera att vissa av titlarna även går att streama på Disney plus (som går att köpa i Sverige).

 • Basketball Wives LA
 • Divorce Court
 • Flavor of Love
 • Fleishman Is in Trouble
 • Futurama
 • Reboot
 • The Handmaid's Tale
 • The Hills
 • The Kardashians
 • The Patient
 • The Rehearsal
 • Tell Me Lies