Max – streamingtjänsten som ersatte HBO Max och Discovery plus

Uppdaterad

max streaming

Max är Warner Bros Discovery (WBD) streamingtjänst som lanserades 21 maj 2024, då HBO Nordic och Discovery+ slogs samman till en streamingtjänst. Här har vi samlat allt du behöver veta om streamingtjänsten Max!

Vad är Max?

Streamingtjänsten Max, inte att förväxla med Telias TV- och streamingpaket Max, är Warner Bros. Discovery (WBD) nya streamingtjänst som lanserades på den svenska marknaden den 21 maj 2024, då HBO Max och Discovery+ slogs samman till en streamingtjänst.

Max streaming utbud

Utbudet på Max är brett och varierat med fokus på underhållningsprogram, serier och dokumentärer från HBO kompletterat med innehåll från Cartoon Network, Discovery och TLC.

Max introducerar en helt ny streamingupplevelse i Sverige och Europa, med över dubbelt så mycket innehåll jämfört med nuvarande HBO Max.

I samband med lanseringen av Max i Sverige återkommer den mycket efterlängtade andra säsongen av HBO Originals-serien House of the Dragon (premiär den 17 juni).

Prenumeranter kan streama ett brett spektrum av kvalitetsunderhållning, inklusive filmer från Warner Bros. som Barbie, Aquaman and The Lost Kingdom och Wonka, samt HBO Originals som The Last of Us, The White Lotus, Euphoria, True Detective: Night Country, The Regime, The Sympathizer, The Jinx Part Two och den nya komedin The Franchise.

Dessutom tillkommer nya Max Originals baserade på populära Warner Bros.-titlar som The Penguin och Welcome to Derry (Stephen Kings IT). Warner Bros. stora filmbibliotek kommer också att finnas tillgängligt, med filmer som Harry Potter-serien, Paddington, The Matrix, The Dark Knight, Joker och The Lord of the Rings samt favoriter från Discovery som 90 Day Fiancé, Gold Rush och Fixer Upper.

I Sverige kommer flaggskeppsprogram från WBDs linjära kanaler att finnas tillgängliga på Max, som Superstars, Jeopardy! och Över Atlanten, samt Eurosport.

Med start på lanseringsdagen den 21 maj 2024 lanseras bland annat den exklusiva dokumentärfilmserien om Benjamin Ingrosso – This is Benjamin Ingrosso.

Max tar även över de exklusiva sändningsrättigheter inom sport som Discovery plus haft, vilket gör att de som tecknar ett sportpaket exempelvis kan se Allsvenskan, Roland-Garros 2024 och PGA Tour 2024. OS i Paris 2024 ingår i alla abonnemang.

Tips! Se lista över Max sporträttigheter.

Max abonnemang

Max erbjuder tre olika streamingpaket där möjligheten finns att lägga till ett sportpaket.

Basic med reklam

För 89kr/månad (eller 890kr/år om man betalar direkt) får man:

 • Streama på 2 enheter samtidigt
 • Full HD-upplösning
 • Streama med reklam

Standard

Max standardpaket kostar 129kr/månad (eller 1290kr/år om man betalar direkt). Med Max standard får man:

 • Streama på 2 enheter samtidigt
 • Full HD-upplösning
 • 30 nedladdningar

Premium

Max premiumpaket kostar 169kr/månad (eller 1690kr/år om man betalar direkt). Med ger premiumpaketet får man:

 • Streama på 4 enheter samtidigt
 • 4K UHD och Dolby Atmos när tillgängligt
 • 100 nedladdningar
 • Inkluderar linjära kanaler såsom Kanal 5, Kanal 9 m.fl.

Max sport

Den som vill lägga till Sportpaketet kan göra det till vilket abonnemang man vill till en extra kostnad av 260kr per månad. Då får man även streama Eurosport 1 och Eurosport 2 samt se Allsvenskan, PGA Tour och mycket mer.

Max streaming erbjudande

Max har ännu inte gått ut med någon information om kommande kampanjer eller erbjudanden. Klart är att alla HBO Max-abonnenter och Discovery plus-kunder automatiskt kommer att få tillgång till Max.

Som prenumerant kan man dock välja att betala i förskott per år, vilket ger en rabatt på två månadskostnader.

Hur kan man titta på Max?

Förutom att streama direkt i webbläsaren på PC eller Mac på www.max.com/se (se till att uppdatera till senaste operativsystem och webbläsare) går det att titta på Max på en rad andra enheter. Exempel på enheter som stöds är:

 • Android-enheter (telefoner och surfplattor)
 • Android TV (Android 7 eller senare)
 • AppleTV4
 • iPhone
 • iPad
 • Samsung smart TV (Tizen 3.0 eller senare)

Det går även att skärmdela Max via Airplay (iPhone och iPad) eller Cast.

Max utomlands

Max går att streama inom hela EU. De flesta program går att se i hela världen men beroende på visningsrättigheter i olika länder kan visst innehåll vara begränsat till Sverige.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Warner Bros. Discovery.