tele2 logo 2021 black 400

Tele2

Tele2 är en internetleverantör som erbjuder produkter och tjänster till såväl privat- som företagskunder. I och med sammanslagningen med Com Hem erbjuder Tele2 utöver mobiltelefoner, mobilabonnemang och mobilt bredband även fast bredband, TV och streamingtjänster.

Tele2 bredband

Tele2 erbjuder flera olika typer av bredband beroende på förutsättningarna på adressen och vilket bredbandsnät fastigheten är ansluten till. På de adresser som inte är anslutna till ett fast nät erbjuder man mobilt bredband i sitt egna mobilnät.

Tele2 fiber

Tele2 erbjuder bredband via fiber både via sitt egna nät (Tele2 villafiber) och via ett flertal öppna stadsnät.

Tele2 äger dessutom själva iTUX, som är en av de största kommunikationsoperatörerna i Sverige med fibernät över hela landet.

Tele2 i stadsnät

Tele2 levererar bredband i en rad stadsnät i Sverige. Exempel på stadsnät där Tele2 levererar bredband via fiber:

Observera att Tele2 dock inte finns med som leverantör i Telias öppna stadsnät, Telia Öppen Fiber.

På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör för att kunna beställa bredband. Bara sök på din adress så leter vi upp bredband och priser på din adress åt dig!

Tips: Se om du kan få Tele2 fiber. Sök på din adress, jämför och beställ bredband för hemmet idag.

Tele2 FiberKoax

Tele2 levererar bland annat bredband via kabel-tv i Com Hems gamla koaxialnät. Tele2 själva kallar då tjänsten "FiberKoax".

Tele2 mobilt bredband

Med ett av de största mobilnäten i Sverige är chanserna goda att du kan beställa Tele2 mobilt bredband med olika surfpotter.

Tips: Jämför mobilt bredband från flera operatörer.

Tele2 bredbandsabonnemang och hastigheter

Via fiber och stadsnät levererar Tele2 ned- och uppladdningshastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Den som tidigare varit kund hos Com Hem känner igen de olika abonnemangen. Exempel på bredbandsabonnemang som Tele2 erbjuder är:

I fastigheter som uppgraderats med FiberKoax erbjuder Tele2 ibland abonnemang med nedladdningshastigheter på upp till 1200 Mbit/s. I kabel-TV-nätet (koaxialkabel) kan Tele2 dock inte garantera samma ned- och uppladdningshastigheter som via fiber och FiberKoax vilket gör att man då erbjuder följande hastigheter och abonnemang:

Vad kostar Tele2 bredband?

Tele2s priser på bredband varierar beroende på vilken typ av bredband man väljer, vilket nät man är ansluten till samt vilken hastighet man väljer.

För att se dagsaktuella priser i alla olika nät – jämför bredband här på Bredbandsval.se.

Tele2 studentrabatt

Tele2 erbjuder studentrabatt till de som är medlemmar i Mecenat (och som kan få Tele2 bredband på sin adress). Som studerande i Sverige kan den som har ett Mecenatkort få upp till 40% studentrabatt på bredband med hastigheter från 150 Mbit/s till 600 Mbit/s.

När du beställer bredband med studentrabatt från Tele2 ingår routern WiFi Hub C2, som gör att du kan surfa trådlöst i hela bostaden.

Tele2 TV

Med förvärvet av Com Hem har de tidigare TV-abonnemangen, play- och streamingtjänsterna flyttat in i Tele2s tjänsteutbud. Du som vill beställa TV från Tele2 kan välja mellan en rad TV-paket från Tele2 via:

Tele2 bredband och TV-paket

Tele2 erbjuder även en rad olika paket för bredband och TV. Efter sammanslagningen med Com Hem har det som tidigare var Com Hem TV blivit en del av Tele2s erbjudande.

Om du kan få Tele2 bredband via fiber, FiberKoax eller kabel-tv på din adress kan därför du ofta välja till digital-TV till ditt bredband och få ett bra erbjudande. Tele2 kombinerar hastigheterna med TV-paketen och exempel på bredband och TV paket som du kan beställa från Tele2 via fiber är:

Exempel på bredband och TV paket som du kan beställa från Tele2 via kabel-TV:

Nyhet!: Jämför Tele2 bredband och tv och beställ direkt på Bredbandsval.se.

Tele2 streaming

Under 2022 lanserades streamingplattformen Tele2 Play. Tele2 Play ingår kostnadsfritt för alla med grundutbud och gör det möjligt att se sina TV-kanaler i mobilen, surfplattan och på dator i hela EU. Dessutom finns Tele2 Play+ för de som även vill kunna streama filmer och serier.

Tele2 mobiltelefonitjänster

  • Mobiltelefoni via 3G, 4G och 5G.

Tele2 faktura och betalning

Tele2 erbjuder möjligheten att välja om man vill ta emot pappersfaktura, e-faktura eller om man vill betala via autogiro. E-postfaktura finns inte som alternativ.

Alternativ Kostnad
Autogiro 0 kr
E-faktura 0 kr
E-postfaktura -
Pappersfaktura 59 kr

Tele2 bredband för företag

Tele2 erbjuder flera olika typer av bredband för företag beroende på din internetuppkoppling och vad du har för behov. Du kan bland annat beställa:

  • Bredband för företag via fiber (i stadsnät)
  • Bredband för företag via kabel-TV

Tips: Du kan göra en gratis sökning på din adress här på Bredbandsval.se och se vad för kampanjer och erbjudanden som Tele2 och andra internetleverantörer har på din företagsadress. Ett snabbt och enkelt sätt att hitta (och beställa) det bästa bredbandet.

Tele2 kundtjänst

Kundtjänsten hos Tele2 är omfattande med flera olika kontaktvägar och bra öppettider beroende på vilken typ av support man behöver.

Tele2 har dessutom ett trettiotal fysiska Tele2-butiker runt om i landet där du kan få hjälp med allt från abonnemang till mobil, TV, bredband, Tele2 Play till mobiler, surfplattor, smartwatches med tillbehör.

Telefon

Telefon: 90 222
Vardagar 08.00 - 19.00
Helger 09.00 - 18.00

E-post

Du når Tele2 genom deras kontaktformulär här.

Tele2 chatt

Du kan chatta med Tele2 här.

Tele2 omdöme

Se Tele2 ranking i SKIs kundnöjdhetsundersökning. Läs omdömen om Tele2 på Trustpilot.

Bolagsfakta Tele2

  • Namn: Tele2 Sverige Aktiebolag
  • Organisationsnummer: 556267-5164
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556267516401
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Hemsida: tele2.se

Övrig information

Tele2 är grundat av den kända affärsmannen Jan Stenbeck. Bolaget är börsnoterat och finns i totalt nio länder. Fram till 2021 erbjöd Tele2 främst mobila tjänster för privatpersoner och företag men sedan sammanslagningen med Com Hem har man blivit en heltäckande leverantör.