Bredbandsleverantören Bredband2 nya logotyp december 2021

Bredband2

Bredband2 (uttalas "bredband två") är en bredbandsleverantör som erbjuder både fast bredband, mobilt bredband och IP-telefoni. Bredband2 erbjuder bland annat bredband via fiber i ett flertal svenska stadsnät. I och med förvärvet av A3 (tidigare AllTele och T3) och Universal Telecom räknas Bredband2 som Sveriges tredje största fiberleverantör.

Bredband från Bredband2

Bredband2, ibland även skrivet Bredband 2, erbjuder flera olika typer av bredbandsabonnemang beroende på din internetuppkoppling och vad du har för behov. Bredband2 är dock mest kända som en fiberleverantör och satsar mest på bredband via fiber i olika stadsnät.

Bredband2 i stadsnät

Bredband2 levererar bredband via stadsnät i majoriteten av de största öppna stadsnäten i Sverige.

På Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät din adress tillhör för att kunna göra en beställning. Sök på din adress och få upp de leverantörer, hastigheter och priser som gäller för dig.

Här är några exempel på stadsnät där Bredband2 levererar fiber:

Om du vill veta mer om de olika alternativen till fiber via stadsnät kan du läsa våra artiklar om bredband via ADSL, bredband via kabel-tv-uttaget, bredband via satellit, Fixed Wireless Access, bredband via radiolänk och mobilt bredband.

Bredband2 bredbandsabonnemang och hastigheter

Bredband2 erbjuder flera olika bredbandsabonnemang och hastigheter beroende på var du bor och vilket nät som finns på adressen.

Om du kan beställa bredband via fiber från Bredband2 kan du välja mellan följande abonnemang och hastigheter:

Är du osäker på vilken hastighet du behöver och vilket av Bredband2s abonnemang du bör välja? Läs vår artikel Vilken hastighet behöver jag för mitt bredband?

Vad kostar bredband från Bredband2?

Vilket pris du får från Bredband2 påverkas av vilket stadsnät du tillhör, eftersom Bredband2 finns i olika stadsnät och erbjuder olika hastigheter och priser beroende på nät.

En tumregel är att snabbare bredband kostar mer men det kan ibland finnas kampanjer på bredband. Jämför bredband på din adress för att se vilka tjänster och priser Bredband2 och andra bredbandsleverantörer kan erbjuda dig där du bor.

Bredband2 telefoni

Bredband2 kundtjänst / support

Telefon

Telefon: 0770-811 000
Beställning och felanmälan: vardagar 09.00 - 18.00 samt helger 10.00 - 14.00.
Fakturafrågor: vardagar 10.00 - 17.00.

E-post

helpdesk@bredband2.se

Du når även Bredband2 genom deras kontaktformulär här.

Chatt

Du kan chatta med Bredband2 på deras hemsida.

Bredband2 faktura och betalning

Bredband2 erbjuder möjligheten att välja hur man vill motta och betala sin faktura. Om man vill slippa fakturaavgifter är det dock e-faktura eller autogiro som gäller.

Alternativ Kostnad
Autogiro 0 kr
E-faktura 0 kr
E-postfaktura 25 kr
Pappersfaktura 39 kr

Felanmälan Bredband2

Om du upplever ett problem med ditt bredband hos Bredband2 kan du testa att göra en felsökning innan du kontaktar supporten. I felsökningsguiden får du även information om driftstörningar och aktuell driftinformation som kan påverka din bredbandsuppkoppling.

Omdöme om Bredband2

Bredband2:s motto är "Många snackar, vi lyssnar" vilket visar på deras vilja att förstå och tillgodose kundernas behov. 2022 deltog Bredband2 för första gången i Svenskt kvalitetsindex kundnöjdhetsundersökning inom bredband och hamnade på tredje plats inom Kundnöjdhet Bredband Privat.

Bredband2 ligger ofta i topp i ranking hos Netflix Speed Index.

Se Bredband2:s betyg på Trustpilot.

Fördelar med Bredband2

  • Snällare kreditkontroll och bedömningar avseende kreditvärdighet och skulder hos Kronofogden
  • Rankar högt i oberoende mätningar
  • Ofta snabba svar i kundtjänst eller via mail

Bredband2 kontakt

Besöksadress Södra Tullgatan 4
211 40 Malmö

Hemsida: bredband2.com

Bredband2 i sociala medier

Bolagsfakta Bredband2

  • Namn: Bredband2 AB
  • Organisationsnummer: 556424-8747
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556424874701
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Övrig information

Bredband2 startades redan 1989 i Umeå och är idag Sveriges tredje största fiberleverantör med ca 500 000 kunder i de öppna stadsnäten. Bolaget är börsnoterat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet BRE2. Bredband2 erbjuder också mobila bredband via Tre:s (3:s) mobila nätverk.