SF Anytime – hyr och köp filmer utan abonnemang

Uppdaterad

SF Anytime cover

SF Anytime är en Bonnierägd video on demand-tjänst som lanserades 2002. På SF Anytime kan man köpa och hyra filmer och TV-serier och streama online. Vi har samlat allt du behöver veta om streamingtjänsten i detta blogginlägg!

Vad är SF Anytime?

SF Anytime är en video on demand-tjänst (VOD) som gör det möjligt att köpa och hyra ett brett utbud av film och TV-serier för streaming. Tjänsten har funnits sedan 2002 och ägs och drivs av Bonnier AB genom SF Studios.

SF Anytime är bland annat tillgängligt på webben, som app och via ledande TV-operatörer och OTT-partners.

Hur funkar SF Anytime?

SF Anytime är en så kallad video on demand-tjänst. Istället för att teckna en månadsprenumeration (som hos de flesta andra streamingtjänster på marknaden) betalar man på SF Anytime endast för det man vill se för stunden.

För att kunna köpa film behövs ett gratis medlemskonto som man skapar i samband med köpet av filmen. Köpta filmer går sedan att ladda ner offline till mobila enheter via SF Anytimes app. Det betyder att man även kan titta på nedladdat innehåll utan tillgång till internet. Filmer finns dock enbart tillgängliga offline i den enheten filmen är nerladdad till.

Tack vare avtal med alla stora filmstudios, såsom Warner, Disney, Fox, Paramount, Sony och Universal kan SF Anytime erbjuda ett av Nordens bredaste utbud på köp- och hyrfilmer på nätet.

Vad kostar SF Anytime?

SF Anytime är inte någon prenumerationstjänst, vilket gör att man slipper abonnemang och månadsavgifter. Istället hyr eller köper man just den eller de filmer och TV-serier man vill se och betalar för hyran eller köpet.

För att hyra eller köpa en film eller serie betalar man med kort, Swish eller med en värdekod. Vilka filmer som är hyrfilmer respektive köpfilmer framgår av priset.

Vad kostar det att hyra?

Kostnaden att hyra film varierar men de flesta kostar 49 kronor. Det finns även en del klassiska barnfilmer som går att hyra från 39 kronor. 39 kronor är även det pris som SF Anytime ibland har på utvalda titlar och kampanjer.

När du hyr en film eller ett avsnitt av en TV-serie kan man streama eller ladda ner och titta så mycket man vill under 48 timmar fr.o.m. det att betalningen är genomförd.

Man kan även hyra en hel säsong av en TV-serie på en gång. Då har man tillgång till avsnitten i 30 dagar fr.o.m. det att betalningen är genomförd. Självklart kan man se avsnitten hur många gånger du vill.

Vad kostar det att köpa film?

De flesta köpfilmer kostar 169 kronor. När man köper en film “äger du den digitalt” på SF Anytime och kan titta på den hur mycket man vill via SF Anytimes olika plattformar.

Presentkort och värdekod på SF Anytime

SF Anytime erbjuder både privatpersoner och företag möjligheten att köpa ett presentkort eller en så kallad värdekod. Det innebär att mottagaren av presentkortet eller värdekoden kan se valfri titel gratis på SF Anytime.

Om man vill ge bort en filmupplevelse kan man köpa ett presentkort på SF Anytime. Man väljer själv värdet på presentkortet och om det ska gälla för hyrfilm eller köpfilm.

Efter genomfört köp får man en värdekod som kan användas i samband med betalningen/hyran av filmen. För att utnyttja en SF Anytime värdekod väljer man “Använd en värdekod” som betalningsmetod.

Även företag som vill ge sina kunder eller anställda en filmupplevelse som gåva kan köpa en eller flera värdekoder på SF Anytime.

SF Kids

SF Kids var SF Studios separata playkanal för barn. Streamingtjänsten, som lanserades i februari 2016, innehöll över 4000 avsnitt och titlar.

Eftersom SF har rättigheter till klassiska filmer och serier som Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, Pettson & Findus, Alfons Åberg paketerade man en tjänst för att konkurrera om barnsegmentet med aktörer som Netflix och Viaplay.

SF Kids hade initialt, mycket tack vare samarbeten med C More och Telia, en fin tillväxt av prenumeranter. Idag hittar man innehållet som fanns på SF Kids under barnkategorin på SF Anytime.

SF Kids kostade tidigare 69 kr per månad.

Utbud på SF Anytime

Utbudet på SF Anytime är indelat i fyra huvudkategorier; Filmer, Serier, Nytt och Barn. Här går vi igenom exempel på titlar som sorterar under respektive kategori:

SF Anytime filmer

SF Anytime delar in kategorin Filmer i flera genrer såsom Action, Drama, Sci-Fi, Komedi, Thriller osv. Man kan dessutom söka efter Nyinkommet, Prissänkta, Kommande och Bioaktuella filmer.

SF Anytime har bra filter- och sorteringsmöjligheter som gör det möjligt att sortera filmer efter betyg på IMDB, utgivningsår, pris, längd på filmen etc. Exempel på populära filmer på SF Anytime är:

 • A Quiet Place: Part II
 • En runda till
 • No time to die
 • Nomadland
 • Spring Uje Spring

Alla filmer på SF Anytime

Serier på SF Anytime

SF Anytime har valt att dela in TV-serier i olika delar såsom Serietoppen, som visar vad som är populärt, Thrillerserier, Komediserier, Actionserier, Dramaserier etc. Exempel på populära TV-serier på SF Anytime är:

 • The Handmaid’s tale
 • The walking dead
 • Westworld
 • Yellowstone
 • Solsidan

Alla serier på SF Anytime

Barnfilmer på SF Anytime

SF har även ett digert utbud av klassiska barnfilmer. Utöver klassiker från Astrid Lindgren finns även filmer som tidigare visats på SF och Filmstadens biografer. Exempel på populära titlar för Barn på SF Anytime är:

 • Baby-bossen 2: Familjeföretaget
 • Encanto
 • Mamma Mu
 • Rumble
 • Sune uppdrag midsommar

Alla barnfilmer på SF Anytime

Hur kan man titta på SF Anytime?

Det finns flera sätt att titta på SF Anytime. Man kan välja att streama direkt på sajten, eller att titta via appen eller en smart TV.

SF Anytimes utbud finns dessutom inbyggt flera av de stora TV-leverantörernas egna playtjänster och TV-boxar, exempelvis hos Telia, Tele2 och Allente.

Observera att när man hyr filmer via leverantörens playtjänst eller TV-box så betalar man direkt till operatören.

SF Anytime finns idag på följande plattformar:

 • Datorer: På sfanytime.com (Chrome rekommenderas som webbläsare och Mac kräver macOS 11 eller senare).
 • TV: Med Airplay från SF Anytimes iOS-app (använd ej skärmdubblering) eller Chromecast (tillverkad 2015 eller senare). Du kan även koppla en HDMI-kabel mellan din dator och din TV.
 • SmartTV: Samsung och LG med SF Anytime applikationen (nyare versioner).
 • Android: Telefoner och tablet (kräver 4.4 eller senare).
 • iPhone, iPad och iPad touch: I iOS-appen kan man enbart se de filmer man har hyrt på webbsidan. iPhone kräver iOS 12.0 eller senare, iPad kräver iPadOS 12.0 eller senare och iPad touch kräver ios 12.0 eller senare.
 • Apple TV: SF Anytime-appen från generation 4 och uppåt.

För att komma igång med SF Anytime i Apple TV behöver man ladda ner och installera appen från App store och logga in med sina inloggningsuppgifter på SF Anytime. Har man inget konto skapar du ett gratis medlemskap på SF Anytime.

Ladda ner filmer och se SF Anytime offline

Med SF Anytimes mobilappar kan man ladda ned filmer och ta med sig på resan eller när man saknar internet. Däremot finns idag inte stöd för nerladdning till dator.

För att ladda ner en film offline gör man såhär:

 1. Gå till www.sfanytime.com.
 2. Hyr eller köp filmen på webbsidan
 3. Öppna appen SF-Anytime (finns att ladda ner i Appstore eller Google Play) på vald enhet.
 4. Klicka på filmen och tryck på "ladda ner" för att starta nedladdningen.

Vilken ljudkvalitet har SF Anytime?

Ljudkvaliteten på majoriteten av SF Anytimes filmer är i stereo. Filmer som tillkommit efter sommaren 2021 har dock 5.1-ljud. SF Anytime arbetar på att uppdatera tidigare filmer med 5.1-ljud.

Innehåll på SF Anytime strömmas i 6-8 Mbit/s vilket innebär att man behöver vara ansluten till internet med en nedladdningshastighet på minst 10 Mbit/s för att få en bra streamingupplevelse.

För mer information om nödvändiga och rekommenderade hastigheter för bredband se vår artikel Vilken hastighet behöver jag för mitt bredband?

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör SF Anytime AB och Bonnier AB.