Expressen TV – streama med Expressen premium

Uppdaterad

Expressen TV

Expressen TV är kvällstidningens Expressens streamingtjänst som ägs av Bonnier News. Expressen TV visar nyheter, sport och underhållning under hela dagen. Med Expressen premium får man tillgång till allt innehåll på expressen.se. Här går vi igenom allt om Expressen TV och besvarar de vanligaste frågorna om tjänsten.

Vad är Expressen TV?

Expressen TV (expressen.se/tv), ibland även kallat Expressen Play, är kvällstidningens Expressens streamingtjänst som ägs av Bonnier News (en del av Bonnier Group). Expressen TV visar nyheter, sport och underhållning under hela dagen.

Till skillnad från konkurrenten Aftonbladets streamingtjänst, Aftonbladet TV, är Expressens innehåll inte paketerat som en egen playtjänst, utan istället mer utspritt på sajten och sorterat i olika Webb-TV-kategorier (ofta kopplat till respektive redaktion). Detta har gjort att det kan kännas extra svårt att förstå vad som skiljer Expressen TV från andra streaming- och Playtjänster.

Enkelt förklarat kan den med ett konto på Expressen streama olika delar av det innehåll som visas på expressen.se. Exempel på innehåll som går att streama är videoklipp och program under kategorin "nyheter" och "sport".

Expressen Nyheter

Expressen TVs huvudfokus är den omfattande och direktsända nyhetsbevakningen som kallas Expressen Nyheter. Expressen direktsänder nyheter mellan 07:00 och 23:00 varje vardag samt mellan 11:00 och 20:00 på helgerna.

Expressen Livesport

Expressen erbjuder dock även en streaming av sport – Expressen Livesport. På Expressen Livesport sänds livesäns sport, så som Ligue 1 (franska högstaligan i fotboll), SSL herr och SSL Dam, Global Champions Tour och flertalet skidtävlingar.

För att ta del av Expressen Livesport behövs dock ett så kallat Premium Max-konto.

Vad är Expressen premium?

Expressen premium är ett konto som ger den som är inloggad på Expressen tillgång till Expressens låsta premiuminnehåll. Den som har Expressen premium kan läsa alla artiklar på expressen.se och i Expressen–appen.

Utöver detta ger premium tillgång till:

 • E-tidningen och korsord varje dag.
 • Alla artiklar på Bonnierägda tidsskrifter som teknikensvarld.se, mama.nu, skonahem.se, alltomresor.se, levaochbo.se, alltommat.se, halsoliv.se och amelia.se.

Ett premiumkonto kan delas med upp till 3 personer och det finns ingen bindningstid, vilket gör att man kan säga upp kontot när man vill.

Vad kostar Expressen premium?

Expressen Premium kostar 89 kr/mån. Om man tecknar Expressen premium via appen (Apple eller Google) är priset dock 99 kr/mån.

Ofta förekommer rabatter och specifika kampanjer på Expressen premium, vilket gör att man kan få erbjudande att prova på tjänsten kostnadsfritt under en period.

Utöver Expressen Premium finns även kontot Expressen Premium Max. Premium Max är en digital prenumerationstjänst där man, utöver Expressen Premiums innehåll, även får tillgång till Expressen Livesport.

Expressen Premium Max kostar 179 kr i månaden.

Hur kan man titta på Expressen TV?

Expressen TV erbjuder många olika alternativ för att streama klipp och olika reportage och program som skapats av Expressens olika redaktioner. Den som vill kan titta direkt i webbläsaren på sin dator, mobil eller surfplatta på expressen.se, eller i Expressens app.

Man kan också titta på Expressen TV på TV med hjälp av en med en mediaspelare eller en smart-TV med Expressens app för smart-TV.

Detta behövs för att se Expressen TV

 1. Stabil internetuppkoppling
 2. Expressen premium eller premium Max-abonnemang.
 3. Webbläsare som stöds av expressen.se

Om man vill titta på större skärm (eller på sin TV) kan man använda mediaspelare eller annan mediaströmningsenhet (ex. Apple TV eller Chromecast) för att skärmdela via Air Play. Chromecast stöds i webbläsare samt i appen.

Populära program på Expressen TV

 • Börje – Jag tänker på er
 • Expressen senaste nytt
 • Expressen nyheter
 • Expressen kultur
 • Expressen sport
 • Lasermannen – inifrån fängelset
 • Möller – inifrån fängelset
 • Zethraeus stureplansmördaren

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Expressen och Bonnier News.