Draken Film

Uppdaterad

draken-film 2

Draken Film är en streamingtjänst från Göteborg Film Festival där du kan skaffa ett abonnemang och se så mycket film du bara vill. Här har vi samlat allt du behöver veta om streamingtjänsten!

Vad är Draken Film?

Draken Film är en streamingtjänst som drivs av de ideella föreningen Göteborg Film Festival. Tjänsten innehåller ca 800 handplockade filmer och låter dig även se utvalda premiärer på bio.

I tjänsten kan man streama kritikerhyllade festivalfavoriter och prisbelönta klassiker. Varje vecka släpps nya premiärer.

Draken Film pris

Draken Film har ett ordinarie pris på 89 kr per månad. Du kan dessutom prova Draken Film helt gratis i två veckor. Under den tiden kan du streama så mycket du vill och det är ingen bindningstid. Tänk dock på att om prenumerationen pågår längre än två veckor så förlängs prenumerationen automatiskt.

Varje månad betalas i förskott och dras automatiskt från det bankkort som angivits. Det finns också möjlighet att betala för ett helt års prenumeration i förskott till ett rabatterat pris. Då väljer du årsprenumeration.

Bad Movie Index

Bad Movie Index är framtaget av Draken Film och är ett index som följer streamingjättarnas topplistor över de allra mest sedda filmerna och deras betyg på några av världens största recensionssajter. Baserat på själva indexet har Draken Film tagit fram ett rörligt pris för på sin streamingtjänst som blir billigare, ju sämre film Sverige tittar på.

Läs mer och se vilket pris som gäller just nu på www.badmovieindex.se

Hur avslutar jag mitt abonnemang på Draken Film?

Logga in på ditt konto på drakenfilm.se, gå in på Mitt konto och klicka på ”Avsluta prenumeration”, där ser du också vilket datum din prenumeration förnyas.

Draken Film utbud

Utbudet hos Draken Film förändras kontinuerligt. Normalt sett finns ca 800 titlar tillgängliga vid ett givet tillfälle.

Populära filmer på Draken Film just nu:

 • Smärta och ära
 • Porträtt av en kvinna i brand
 • Oldboy - hämnden
 • Den blå filmen
 • Mina pappa Toni Erdmann
 • The Florida project

Hur kan man titta på Draken Film?

Draken Film finns tillgänglig direkt till konsument och du kan ladda hem Draken Films app för:

 • iOS
 • Android
 • Apple TV
 • Android TV
 • Samsung TV
 • LG TV

För att se film i andra TV-apparater behöver du ladda ner deras app för iOS eller Android och strömma via Airplay eller Chromecast.

Filmrättigheterna gäller enbart i Sverige så du kan tyvärr inte streama utomlands.

De flesta filmerna på Draken Film visas i högupplöst HD-kvalitet. I vissa fall, där högupplöst filmmaterial inte finns tillgängligt, visas filmerna i lägre upplösning.

Draken Film på bio

Varje månad väljer Draken Film ut några favoritfilmer som verkligen måste ses på stor duk, om du prenumererar på Draken Film bjuds på ett biobesök om du ser filmen under premiärhelgen på någon av deras utvalda favoritbiografer.

Inför varje premiärhelg lägger Draken Film in din unika biljettkod i din Draken Film-app. I appen hittar du också en lista med alla anslutna biografer som visar filmen. Ta med dig din telefon till biografen och visa upp koden i kassan, så får du en biljett till visningen.

Friskrivningsklausul: Alla varumärken, logotyper och bilder tillhör Draken Film.