Guider

Smarta hem guider

I takt med att våra prylar kopplas upp mot internet och kan kopplas ihop med andra enheter ökar möjligheterna för det som kallas hemautomation. Idag kan du använda en din mobiltelefon, surfplatta etc. och styra ditt hem med hjälp av smarta lösningar och system för smarta hem.

Men hur fungerar smarta hem i praktiken, och hur kommer man igång? Här har vi samlat artiklar och hjälp för dig som vill lära dig mer om hemautomation och smarta hem.

Bluetooth, så fungerar det

Här går vi igenom den svenska uppfinningen Bluetooth (eller ”Blåtand” som vissa svenskar fortfarande kallar det) och svarar på frågor som; Vad är Bluetooth? Hur fungerar Bluetooth? Hur ansluter man til Bluetooth, och hur säkert är Bluetooth?

IoT, allt om Internet of Things

En guide till IoT– Internet of Things. Vad är IoT? Vad används det till? Vad är skillnaden på en IoT-enabled produkt och en annan som inte är det, och varför ska vi egentligen bry sig om IoT?

Philips Hue

Oavsett om du använder Amazon Alexa, Apple HomeKit eller Google Home så fungerar Philips Hues lampor med ditt system. Här är allt du behöver veta för att komma igång med Philips Hues smarta lampor.

IFTTT - Så kopplar du ihop ditt smarta hem

I denna artikel ska vi berätta mer om IFTTT (If This Then That) som är en plattform för att automatisera olika uppgifter i ditt hem och på så sätt skapa ett smart hem. Låt oss förklara vad IFTTT är och hur det fungerar, samt ge dig några exempel på hur det kan användas för att göra ditt liv lite bekvämare.


Mer information och läsning om smarta hem