Com Hem och Tele2 bildar nya Tele2

Uppdaterad

comhem.se redirect till tele2.se

Så blev det till slut klart. Den 27 april 2021 försvann Com Hem slutgiltigen som varumärke och blev en del av “Nya Tele2”.

I denna artikel går vi igenom vad sammanslagningen mellan Com Hem och Tele2 egentligen innebär.


Jämför Tele2s erbjudanden och beställ direkt!


Com Hem läggs ner som varumärke – blir en del av Tele2

Det har varit på gång ett tag. Den 5 november 2018 registrerade Bolagsverket sammanslagningen mellan Tele2 AB (publ) (”Tele2”) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) och Com Hem Holding AB (publ) (”Com Hem Holding”).

Syftet med det sammanslagningen var att man som bolag ska bli än mer konkurrenskraftiga på de marknader man verkar i och kunna göra mer och förenkla för sina kunder.

Bakgrund till sammanslagningen

När Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 var målet att utmana de gamla statliga monopolen och de andra etablerade aktörerna. När Tele2 tjugofem år senare gick ut med uppgifterna om att man ville köpa Com Hem var det inte konstigt att en och annan hajade till.

Tillsammans med Telia och Telenor har Com Hem har varit en av giganterna på marknaden men surfar du in till comhem.se idag så möts du av denna syn:

Startsida Com Hem

Nya Tele2

Tele2 har fram till idag varit en av Sveriges största mobiloperatörer på såväl privat- som företagsmarknaden. Sammanslagningen med Com Hem gör nya Tele2 till en av Sveriges största leverantörer av bredband, TV, play-tjänster och telefonitjänster till svenska hushåll.

Nya Tele2s tjänster

Tele2 vill inte att det ska spela någon roll var du befinner dig eller vad du har för abonnemang – du ska alltid kunna vara Tele2-kund och välja någon av deras tjänster:


Skillnader för dig som kund

Här går vi igenom några av de största och mest uppenbara skillnader som du kommer upptäcka from idag.

Comhem.se och varumärket Com Hem försvinner

Sedan en tid tillbaka är alla f.d. Com Hem-kunder överflyttade till Tele2. Som kund har du kanske inte märkt någon större skillnad, förutom att fakturorna istället skickats från Tele2. Nu, däremot, kommer det troligtvis bli ännu tydligare.

Den största skillnaden from idag är ganska självklar – Com Hem finns inte kvar och du kan inte längre vara eller bli “Com Hem-kund”. När du besöker gamla comhem.se omdirigeras du till tele2.se. Det enda spåret av varumärket Com Hem går att finna i den nya logotypen där de sex prickarna fått stanna kvar.

Logo nya Tele2

Mer bundling och produktpaketering

Är du kund hos Com Hem sedan tidigare fortsätter allt att fungera som vanligt utan att du behöver göra något. Däremot kan du förvänta dig att paketering av bredband, TV, streaming och mobiltelefoni kommer bli en naturlig del i den kommunikation som nya Tele2 kommer att satsa på framöver.

Du kan redan nu beställa mobiltjänster, bredband och tv från en och Tele2.

Tele2 streaming = Comhem Play+

Com Hem har alltid varit starkt förknippade med sina TV-tjänster. Inte minst för att man levererat sina tjänster via Kabel-TV.

Det spår av Com Hem som fortfarande finns kvar är att Tele2 valt att behålla varumärket då streamingtjänsten Comhem Play+.

Com Hem-hus blir Tele2-hus

Tele2 kommer fortsätta att uppdatera Com Hem-nätet med mer fiber och ny teknik. Det kommer ge de som tidigare bott i så kallade Com Hem-hus tillgång till ännu snabbare och stabilare bredband i något som man valt att kalla för Tele2-hus.

Com Hem kundservice blir Tele2 kundservice

Utöver att Com Hems kundservice byter namn kommer nya Tele2 säkerligen göra en storsatsning på kundservice. Alla bredbandsoperatörer vet hur ett negativt kundservice-rykte kan skada ett varumärke, och hur svårt det är att tvätta bort.

När allt är samlat under varumärket Tele2 kommer det troligtvis bli lättare att hjälpa kunderna och i förlängningen ge bättre service. Ett exempel är att kunder, utöver kundservice via webben, chat och telefoni, även kommer kunna få hjälp i de fysiska Tele2-butikerna runt om i landet.


Nya förmåner för att locka fler Tele2-kunder

Som vi skrev ovan kommer Tele2 vilja bundla sina lösningar – att du som kund samlar dina tjänster hos Tele2. För att locka kunderna lanserar man ett nytt förmånssystem där man som kund kan få dubbel data till mobilen, dubbel hastighet bredband och extra datakort för data om man väljer att uppgradera sitt paket och köpa fler tjänster från Tele2.

Inga bindningstider

Oavsett vilket bredbandsabonnemang du väljer tillämpar Tele2 inga bindningstider.

Comhem Play+ ingår

Om du beställer bredband från Tele2 får du streamingpaketet Comhem Play+ i upp till 12 mån utan extra kostnad.


Boxer finns kvar

Alla kanske inte känner till att leverantören Boxer ingår i Tele2-koncernen. Självklart kommer du fortsatt att kunna jämföra bredband och beställa bredband från Boxer på Bredbandsval.se. Tidigare fanns också varumärket Penny men de kunderna har nu blivit överflyttade till Tele2.


Jämför bredband från Tele2 på Bredbandsval.se

Eftersom denna förändring blev klar först idag så har möjligheten att beställa Com Hem-abonnemang försvunnit. Vi på Bredbandsval.se har självklart uppdaterat vår tjänst så att du som användare kan jämföra fast bredband från Tele2 på din adress.


Sök på din adress och jämför Tele2s erbjudanden och beställ direkt.