Com Hem-hus

Uppdaterad 2 december 2021

Du kanske har hört begreppet "Com Hem hus" tidigare? Här går vi igenom vad det innebär och vilka tjänster som du kan köpa om du bor i ett Com Hem-hus.

OBS! I samband med att Com Hem blev en del av Tele2 så blir alla Com Hem-hus i praktiken Tele2-hus. Eftersom begreppet "Com Hem-hus" är så inarbetat så väljer vi, i denna artikel, att fortsätta använda den term som folk känner till.

Vad är ett Com Hem-hus?

Historiskt så kallas bostäder som var anslutna till Com Hems kabel-tv-nät (via koaxial) för “Com Hem-hus”. Idag när Com Hem levererar sina bredbandstjänster, TV-tjänster och telefonitjänster både via kabel-tv och via öppet nät genom fiber så har definitionen på ett Com Hem-hus breddats. I denna bloggpost reder vi ut begreppen.

Använd vår söktjänst för att ta reda på om du bor i ett f.d. Com Hem-hus och jämför bredband.


Jämför bredband och TV-paket direkt på Bredbandsval.se!
Sök på din adress och hitta bredband och TV-paket för dig.


Bredband i ett Com Hem hus

Den nedströmshastighet som erbjuds för bredband via kabel-tv-nätet är vanligtvis från 50 Mbit/s men ända upp till 1200 Mbit/s. Precis som för alla andra fasta bredband är det obegränsad datamängd för alla abonnemang via kabel-tv.

Fördelar

  • Obegränsad data (som alla fasta bredbandsalternativ)
  • Går via kabel-tv-nätet (stabilt)
  • Fungerar bra för streaming
  • Finns väldigt utbrett (fortfarande) i Sverige

Och naturligtvis kan du enkelt sätta upp WiFi i din bostad med en router, som med vilken annan uppkopplingstyp som helst. Vanligtvis inkluderas ett modem med inbyggd Wi-Fi när du beställer ett bredband via kabel-tv.

Nackdelar

  • Inte lika snabbt som internet via fiber som i vissa nät kan nå ända upp till 10.000 Mbit/s
  • Hastigheten för uppladdning till internet är ofta lite långsammare än för fiber

I korthet kan man säga att bredband via kabel-tv är ett bra alternativ man bör överväga när man inte kan få internet via fiberoptisk kabel (exempelvis via ett öppet stadsnät).

Digital Grundutbud via kabel-tv hos Com Hem

Com Hems digitala grundutbud innebär kanaler som går att komma åt genom att ansluta din tv direkt till ditt Com Hems kabel-tv-uttag.

Om din Tv inte har en digital-tv-mottagere kan du köpa en extern sådan och koppla till TV:n för att se på kabel-tv. För att få tillgång till kanalerna så gör du bara en kanalsökning på din TV.

Om du kan få tjänster enbart via ett öppet nät, dvs. via fiber från Com Hem så kan du tyvärr inte ta emot Digitalt Grundutbud från Com Hem utan är hänvisad till att köpa ett digitalt TV-paket från Com Hem och betälla ett TV-paket via IPTV.

Jämför bredband och TV-paket på din adress!Kanaler i det Digitala Grundutbudet

Vilka kanaler som finns tillgängliga via det digitala grundutbudet varierar i olika fastigheter och beror av vad bostadsrättsföreningen eller hyresvärden förhandlat med Com Hem. Dessa kanaler får du tillgång till utan att teckna ett eget avtal med Com Hem. Det som krävs är att du bor i ett Com Hem-hus där Com Hem levererar kabel-tv. Kanaler som vanligtvis ingår är SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barn, TV4 och TV6 m.fl.

Fördelar med Digitalt Grundutbud

En digital tv-signal kan bära mycket mer information än en analog signal och ger en betydligt bättre bild- och ljudkvalitet. De flesta tv-modeller som sålts i Sverige sedan år 2008 har en inbyggd DVB-C-tuner och kan ta emot och visa digital-tv. Om din tv inte kan visa digitala sändningar behöver du som sagt antingen skaffa en ny tv eller komplettera med en digitalbox för att få tillgång till kanalerna digitalt.

Gruppavtal via Com Hem

För de fall det finns ett gruppavtal för bredband via Com Hem så visar vi även det här på Bredbandsval.se.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"