Com Hem-hus

fre 13 december 2019

Vad är ett Com Hem-hus?

Historiskt så kallas bostäder som var anslutna till Com Hems kabel-tv-nät (via koaxial) för “Com Hem-hus”. Idag när Com Hem levererar sina bredbandstjänster, TV-tjänster och telefonitjänster både via kabel-tv och via öppet nät genom fiber så har definitionen på ett Com Hem-hus breddats. I denna bloggpost reder vi ut begreppen.

Använd vår söktjänst för att ta reda på om du bor i ett Com Hem-hus och kan få ta del av Com Hems tjänster.

Analogt Grundutbud via kabel-tv hos Com Hem

Com Hems analoga grundutbud är de kanaler som går att komma åt genom att ansluta din tv direkt till ditt Com Hems kabel-tv-uttag. I detta fall behöver du inte ens en digital-tv-mottagare. För att få tillgång till kanalerna så gör du bara en kanalsökning på din TV. Om du kan få tjänster enbart via ett öppet nät, dvs. via fiber från Com Hem så kan du tyvärr inte ta emot Analogt Grundutbud från Com Hem utan är hänvisad till att köpa ett digitalt TV-paket från Com Hem.

Kanaler i det Analoga Grundutbudet

Vilka kanaler som finns tillgängliga via det analoga grundutbudet varierar i olika fastigheter och beror av vad bostadsrättsföreningen eller hyresvärden förhandlat med Com Hem. Dessa kanaler får du tillgång till utan att teckna ett eget avtal med Com Hem. Det som krävs är att du bor i ett Com Hem-hus där Com Hem levererar kabel-tv. Kanaler som vanligtvis ingår är SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barn, TV4 och TV6.

Digitalt Grundutbud via Kabel-TV hos Com Hem

En digital tv-signal kan bära mycket mer information än en analog signal och ger en betydligt bättre bild- och ljudkvalitet. De flesta tv-modeller som sålts i Sverige sedan år 2008 har en inbyggd DVB-C-tuner och kan ta emot och visa digital-tv. Om din tv inte kan visa digitala sändningar behöver du antingen skaffa en ny tv eller komplettera med en digitalbox för att få tillgång till kanalerna digitalt. Kanaler som vanligtvis ingår är SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barn, TV4 och TV6.

Gruppavtal via Com Hem

För de fall du har ett gruppavtal för bredband via Com Hem så visar vi även det här på bredbandsval.se

Till alla blogginlägg