gardio logotyp

Gardio

Gardio är ett larm- och övervakningsföretag som, utöver Gardio larm och kamerabevakning, även erbjuder bredband via fiber i Open Infras fibernät. Oftast säljs larm och bredband i paket men det går även att beställa bredband separat.

Gardio bredband

Gardio erbjuder bredband via fiber exklusivt i Open Infras fibernät, vilket innebär att Gardio bredband inte finns som val i något annat stadsnät. I Open Infras nät levererar Gardio bredbandet i samarbete med Internetbolaget och det finns flera olika bredbandsabonnemang och hastigheter att välja på.

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen till bredband via fiber kan du läsa våra artiklar om bredband via ADSL, bredband via kabel-tv-uttaget, bredband via satellit, Fixed Wireless Access, bredband via radiolänk och mobilt bredband.

Gardio bredbandsabonnemang och hastigheter

Gardio erbjuder alla som är anslutna till Open Infra flera olika abonnemang och hastigheter för bredband utan bindningstid. Den som kan välja Gardio bredband på sin adress kan välja mellan följande bredbandsabonnemang:

  • 250/250 Mbit/s
  • 500/100 Mbit/s
  • 1000/100 Mbit/s
  • 1000/1000 Mbit/s

Gardio erbjuder även en specialkampanj för bredband till fritidshus. Den som har ett fritidshus med fiber från Open Infra kan välja att beställa bredband 250/250 Mbit/s, 500/100 Mbit/s eller 1000/100 Mbit/s som går att pausa.

Dock går det endast att pausa bredbandet upp till sex månader per år – och endast hela kalendermånader. Gardios erbjudande inom bredband för fritidshus har alltid 12 månaders bindningstid, och avtalet förlängs automatiskt med antalet pausade månader. När avtalet löper ut tillämpas som brukligt 1 månads uppsägningstid på bredbandet.

Om du är osäker på vilken hastighet du behöver på ditt bredband kan vi tipsa om vår artikel Vilken hastighet behöver jag för mitt bredband?.

Vad kostar bredband från Gardio?

Gardios priser på bredband varierar beroende på vilken hastighet du väljer. Det billigaste abonnemanget kostar cirka 400 kronor per månad men snabbare bredband kostar mer.

Gardio larm och kamerabevakning

Precis som företagsnamnet antyder så fokuserar Gardio främst på sina larm- och kamerabevakningstjänster. Med Gardio hemlarm får man koll på sin lägenhet eller villa, fria väktarutryckningar och brandskydd. I appen ser man vad som händer live och kan larma med ett knapptryck.

Värt att tänka på är att Gardios larmtjänst bygger på att man som användare gör lite mer själv. Larmet kommer förinstallerat och monteras i hemmet av kunden själv. Vid larm avgör man dessutom själv åtgärd, vilket gör att mer ansvar vilar på kunden. Det är även därför Gardio hemlarm är billigare än andra larmtjänster på marknaden.

Utöver sina larm och kamerautrustning erbjuder man en rad andra produkter i sin webbshop. Exempel på produkter som erbjuds är Glue Smart Lock Pro 3rd Gen från Glue home.

Gardio kundtjänst och support

Gardios kundtjänst har öppet veckodagar 08:00 – 20:00 och helgfria lördagar 10:00 – 14:00.

Larmcentralen har öppet dygnet runt, året runt. Larmcentralen kan dock endast besvara samtal om pågående larm (inbrott eller brand). För övriga supportärenden nås kundtjänst på telefon eller e-post. Generella frågor kan skickas till info@gardio.se.

Gardio telefonnummer: 0775-333 005

Gardio e-post: support@gardio.se

Gardio bredband omdöme

Se kundernas omdömen och betyg på Gardio på Trustpilot.

Gardio kontakt

Gardio AB
Lings väg 2
16970 Solna

Gardio i sociala medier

Bolagsfakta Gardio

Gardio AB (publ) ingår i en koncern med 22 bolag. Moderbolag är Open Infra Group AB.

  • Namn: Gardio AB (publ)
  • Organisationsnummer: 556809-4998
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556809499801
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Hemsida: gardio.se