Tele2 lanserar bredband med uppkopplingsgaranti

Uppdaterad

Familj med laptop

Som första internetleverantör i Sverige lanserar Tele2 ett nytt koncept som man valt att kalla uppkopplingsgaranti. Koncepetet är en del av Tele2s Bredbandsgaranti som även innefattar flyttgaranti och surfgaranti för mobil- och bredbandskunder. Här går vi igenom vad uppkopplingsgaranti innebär och hur det fungerar.

Kanske är du en av alla svenskar som någon gång drabbats av en driftstörning eller kortare avbrott och problem med ditt bredband? Enligt en Norstat-undersökning bland 501 svenska bredbandskunder i åldrarna 18-75 år uppgav hela 62% att de någon gång under året har haft problem med sitt fasta bredband.

Tele2 passade även på att fråga vad som är det jobbigaste med driftavbrott.

Detta vore jobbigast om bredbandet skulle gå ner – Topp 3

  1. Att inte kunna använda streamingtjänster: 32%
  2. Att inte kunna surfa på dator eller surfplatta: 17%
  3. Avbrutna jobbmöten: 15%

Tanken med Tele2s uppkopplingsgaranti är att skydda kunderna från driftstörningar och säkerställa att deras kunder alltid har fungerande WiFi hemma.

Så fungerar uppkopplingsgarantin

Vid ett tillfälligt problem med Tele2s fasta bredbandstjänst kopplas WiFi-routern automatiskt över från fast bredband till mobilt bredband tills dess att felet åtgärdats. På så sätt kan bredbandet fortsätta att fungera utan att man som kund behöver göra något.

När uppkopplingsgarantin aktiveras kommer dock bredbandet ha en lägre hastighet än det ordinarie abonnemanget. Detta då hastigheten med mobilt bredband varierar beroende på var man befinner sig, var routern är placerad och hur många andra som är uppkopplade mot nätet samtidigt.

När problemet med bredbandet är åtgärdat går routern över till den fasta uppkopplingen och allt fungerar som vanligt igen. Vid eventuella strömavbrott kan man ansluta routerns USB-sticka i en enhet med USB-uttag för att surfa vidare.

För vem gäller uppkopplingsgarantin?

Initialt kommer Tele2s uppkopplingsgaranti ingå i abonnemangen Bredband 500, Bredband 600, Bredband 1000 och Bredband 1200. I framtiden ska uppkopplingsgarantin även kunna köpas till alla bredbandsabonnemang för 149 kr/mån.

Uppkopplingsgarantin gäller oavsett om man bor i ett Tele2-hus eller har tillgång till Tele2 bredband via öppet nät. Garantin kräver dock att man har routern Wifi Hub C4 eller Wifi Hub L2 (med USB-port).

Om du redan har Tele2 Bredband 500 eller högre, kan du kontakta Tele2 kundservice för att få hjälp att aktivera uppkopplingsgarantin.