Pingday

Pingday

Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad och vi driver bland annat det öppna stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT och flera operatörshotell.

Som ansluten till Pingday stadsnät får du tillgång till bredband, IPTV och IP-telefoni från flera olika internetleverantörer via fiber. Fördelen med att samla många leverantörer i samma nät är bland annat att kvaliteten på tjänsterna ökar samtidigt som konkurrensen i nätet pressar ner priserna.

Pingday internetleverantörer

Pingday internethastigheter

Beroende på vilken internetleverantör man väljer att beställa abonnemang ifrån skiljer sig utbudet av hastigheter. Här är exempel på hastigheter och abonnemang som erbjuds av olika leverantörer i Pingday stadsnät:

  • Bredband fiber 10/10 Mbit/s
  • Bredband fiber 100/10 Mbit/s
  • Bredband fiber 100/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 250/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 250/250 Mbit/s
  • Bredband fiber 500/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 500/500 Mbit/s
  • Bredband fiber 1000/100 Mbit/s
  • Bredband fiber 1000/1000 Mbit/s

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Pingday TV-leverantörer

De operatörer som erbjuder abonnemang för IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO och Viaplay via internet.

Kommuner där Pingday stadsnät finns

Pingday har ett väl etablerat fibernät i Helsingborgs och Bjuvs kommun. I Höganäs och Åstorps kommun erbjuder de samma utbud och tjänsteleverantörer genom lokala nätägare, Höganäs Energi AB och Björnekulla IT AB.

Priser för anslutning till Pingday

Möjligheterna för en fiberanslutning kan variera beroende på var anslutningen ska ske, och därmed kan också priser variera. Finns exempelvis fiber i närområdet? Är det fler i området som är intresserade samtidigt? Ger markägaren grävtillstånd? I vissa områden kan kampanjer genomföras och då finns det oftast ett enhetligt pris som är giltigt under en begränsad tid. Kontakta stadsnätet direkt för mer information.

Social media

Pingday kontakt

Här hittar du Pingday kundsupport

Postadress

Pingday
Västra Sandgatan 2
251 06 Helsingborg