Öresundskraft

Öresundskraft

Öresundskraft är ett Helsingborgsbaserat energibolag som tidigare ansvarade för det lokala fibernätet. Öresundskraft AB och Helsingborgs stad äger numera stadsnätet Pingday som sedan en tid tillbaka är ansvariga för driften av det öppna stadsnätet, fibernätet, stadshubben för IoT och flera operatörshotell.

Den som tidigare vände sig till Öresundskraft stadsnät ska istället vända sig till Pingday för bredband via fiber.

Öresundskraft bredband

Öresundskraft stadsnät har bytt namn till Pingday. När du använder Bredbandsval.se behöver du inte veta vilket stadsnät du tillhör. Det går att jämföra bredband oavsett stadsnät!

Om du är osäker på vilken internethastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Kommuner som Öresundskraft verkar inom

I dag har Öresundskraft ett väl etablerat fibernät i Helsingborgs och Bjuvs kommun. I Höganäs och Åstorps kommun erbjuder de samma utbud och tjänsteleverantörer genom lokala nätägare, Höganäs Energi AB och Björnekulla IT AB.

Öresundskraft på sociala medier

Öresundskraft kontakt

Telefon. 042-490 32 00

Postadress

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
Box 642
251 06 Helsingborg

Mer information om Öresundskraft

Öresundskraft är ett energi- och kommunikationsföretag i Nordvästra Skåne, som ägs av Helsingborgs stad och har ca 125 000 kunder. Öresundskraft erbjuder inte bara bredband utan även el, fjärrvärme, biogas, naturgas, fordonsgas, fjärrkyla, energitjänster och stadshubb för IoT.