härjeåns

Härjeåns fibernät

Härjeåns Fibernät i Härjedalen är ett öppet nät med fri konkurrens mellan bredbandsleverantörerna. Det betyder att det är fritt fram för tjänsteleverantörer att erbjuda sina tjänster i nätet till de boende som är anslutna till Härjeåns bredband.

Herjeåns bredband

Den som letar efter bredband via fiber och är ansluten till bredbandsnätet i Härjedalen (Herjeåns nät) har stor valfrihet att själv kunna välja leverantörer av olika tjänster och byta när man vill.

Om du inte är ansluten till Härjeåns fibernät och vill lära dig mer om de olika alternativen till bredband via fiber kan du läsa våra artiklar om bredband via ADSL, bredband via kabel-tv-uttaget, bredband via satellit, Fixed Wireless Access, bredband via radiolänk och mobilt bredband.

Bredbandsleverantörer i Härjeåns fibernät

Om du är ansluten till Härjeåns Fibernät så sköter dom den lokala infrastrukturen som din bostad är uppkopplad mot. Du behöver dock beställa bredband från en av följande bredbandsleverantörer för att ansluta till internet:

Internethastigheter i Härjeåns fibernät

Är du osäker på vilken hastighet du behöver kan du läsa vårt blogginlägg med en guide om att välja hastighet.

Härjeåns fibernät TV

De operatörer som erbjuder abonnemang för TV via IPTV har vanligtvis flera olika TV-paket att välja mellan med olika många kanaler och playtjänster. Du kan även prenumerera på olika streaming-tjänster som Netflix, HBO och Viaplay via internet.

Driftinformation Härjeåns fibernät

Här hittar du aktuell driftstatus och information om eventuella driftstörningar.

Anslutning till Härjeåns fibernät

Kostnaden för en fiberanslutning påverkas till stor del av hur stora grävkostnaderna blir, samt hur många i ett område som tecknar avtal för anslutning. Alla betalar samma anslutningsavgift och grävkostnaden delas jämt, för att alla skall få samma möjligheter att få en fiberanslutning.

Normalpriset för en fiberanslutning är 19.900 kr inkl. moms, under förutsättningar att det finns fiber i ditt område, och kanalisation till din tomtgräns. Priset varierar beroende på var du bor och om du beställer när vi har en fiberkampanj i ditt område eller ej.

Priset inkluderar alltid komplett fiberinstallation. Du behöver inte betala något förrän fibern är på plats och kan även välja att delbetala kostnaden.

Kontakta Härjeåns fibernät

Telefon. 0680-242 00
E-post. info@harjeans.se