Ansluten logotyp i png

Ansluten

Ansluten är en internet- och bredbandsleverantör som erbjuder bredband, till såväl privatpersoner som företag. Ansluten levererar bredband i såväl egna nät som en rad öppna stadsnät runt om i Sverige. Ansluten har även serverhostingslösningar och IT-tjänster som erbjuds från datacenter och driftcentraler i Karlshamn och Växjö.

Ansluten bredband

Ansluten bredband levereras uteslutande via fiber.

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen till bredband via fiber kan du läsa våra artiklar om bredband via ADSL, bredband via kabel-tv-uttaget, bredband via satellit, Fixed Wireless Access, bredband via radiolänk och mobilt bredband.

Tips: Du kan göra en gratis sökning efter bredband på din adress här på Bredbandsval.se och se vilka kampanjer och erbjudanden som olika bredbandsleverantörer har där du bor.

Ansluten bredbandsabonnemang och hastigheter

Ansluten erbjuder flera olika abonnemang och hastigheter för bredband beroende på var du bor och vilket stadsnät man är ansluten till. Den som kan beställa Ansluten bredband via fiber på sin adress kan välja mellan följande bredbandsabonnemang:

Om du är osäker på vilken hastighet du behöver på ditt bredband kan vi tipsa om vår artikel Vilken hastighet behöver jag för mitt bredband?.

Vad kostar Ansluten bredband?

Priset på Ansluten bredband varierar ofta beroende på var du bor och vilket stadsnät du tillhör. Även valet av hastighet påverkar månadskostnaden där snabbare bredband generellt sett kostar mer. Det lönar sig därför alltid att jämföra bredband innan du beställer.

För att se dagsaktuella priser – jämför bredband här på Bredbandsval.se.

Ansluten i stadsnät

Även om Ansluten har en del egna fibernät erbjuder man även bredband via stadsnät. Exempel på stadsnät där du kan välja bredband från Ansluten är Affärsverken , IP-Only, Svenska stadsnät, Telia öppen fiber, Wexnet och Zitius.

Övriga tjänster från Ansluten

- Hastighetskollen: Ansluten har en relativt populär tjänst för att kolla hastigheten på sitt bredband som kallas Hastighetskollen. Funktionaliteten påminner om Bredbandskollen och det Speedtest som finns på Bredbandsval.se.

- Personlig IT-tekniker: Om du upplever problem med ditt bredband eller din WiFi-router erbjuder Ansluten möjligheten att få hjälp av en personlig IT-tekniker. När du anlitar en IT-tekniker kan du använda det så kallade RIT-avdraget, vidareutvecklingen av RUT-avdraget, och göra 50% avdrag på kostnaden för hjälp med IT-tjänster i hemmet.

- Företagstjänster: Ansluten även en rad tjänster för företag. Utöver servertjänster och hosting erbjuder man Microsoft 365 för företag som vill ha tillgång till Officepaketet online och lokalt och på så sätt förenkla samarbetet och kommunikationen mellan kollegor.

Ansluten webshop

Ansluten har en webshop där man kan köpa produkter till sitt nätverk, såsom routers, extenders och repeaters. För tillfället har man bland annat produkter från TP-link, Iteno och Genexis.

Ansluten bredband omdöme

Ansluten har inte rankats som enskild operatör i SKI för bredband (Svenskt kvalitetsindex)

Ansluten kundservice / support

Anslutens supportsidor finns "kunskapsbanken" som innehåller en rad hjälpartiklar där du som kund själv kan hitta svaret på de vanligaste frågorna. På supportsidan kan du även skapa nya ärenden och följa status på dina ärenden.

E-post

För supportärenden använd mailen support@ansluten.net. Om din fråga gäller något annat än teknisk support kan du istället använda e-postadressen info@ansluten.net.

Telefon

0454 - 57 22 80

Telefontider Mån – fre: 8.00 – 17.00

Kontakt

Besöksadress

Ansluten Hosting i Sverige AB
Karlshamnsvägen 179
375 33 Mörrum

Ansluten i sociala medier

Bolagsfakta Ansluten Hosting i Sverige AB

  • Namn: Ansluten Hosting i Sverige AB
  • Organisationsnummer: 556213-8841
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556213884101
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Hemsida: ansluten.net