Några tips när du ska arbeta hemifrån

Uppdaterad

arbeta hemifrån

När Covid-19 drog igång under våren 2020 var det många som fick börja arbeta hemifrån. Viktigt när man jobbar hemifrån är då givetvis att tekniken fungerar som den ska så att man faktiskt kan genomföra sitt arbete. Här har vår partner Techbuddy samlat ihop några av de bästa tipsen och råden för att underlätta arbete hemifrån.

Avboka inte dina möten - ta dem online istället

Idag finns ju tekniken för att kunna ta både interna och externa möten digitalt, så avboka inte dem. Tips på bra mjukvaror är Google Hangouts, Microsoft Teams, Skype eller Zoom för dina möten. Vissa plattformar är dessutom helt gratis.

Ergonomin är lika viktig hemma som på jobbet

Det kan kännas bra och härligt att jobba från sängen, men att arbeta ergonomiskt är såklart viktigt - trots att du jobbar hemma. Här kommer några enkla tips:

  • Prova att ställa en fotpall på matsalsbordet – nu har du ett ståbord du kan arbete vid.
  • Ta regelbundna pauser och gör lite stretchövningar, eller bara rör på dig.
  • Tänk på placeringen av skärmen - prova att ställa böcker eller annat under laptopen på skrivbordet så du har skärmen i rätt höjd - dina ögon bör vara i höjd med skärmens övre del. Enklast är då också att ha ett separat tangentbord som du kopplar till skärmen.
  • Avlastning av armar är viktigt och hitta gärna en position där du vilar dina armbågar på ett bord - jobba hellre från ett matbord än från ett soffbord.

Se till att Wi-Fi fungerar där du jobbar

Frustrationen med hackande videosamtal kan vara total och för att minska teknikfrustrationen lite har vi i ett tidigare blogginlägg samlat de bästa tipsen för att optimera Wi-Fi och täckningen i hemmet.

Behöver du hjälp med tekniken men är fast hemma?

Boka en TechBuddy som hjälper dig komma igång. Du kan få hjälp i hemmet eller via telefon som distanssupport.