penny

Penny

Penny var en internetleverantör på den svenska marknaden som erbjöd fast bredband via kabel-tv samt mobilabonnemang. I augusti 2021 meddelade man att man lägger ner varumärket och slås samman med Tele2.

Detta innebär att du som varit Penny-kund får dina abonnemang flyttade till Tele2.

Penny bredband

Penny erbjöd olika bredbandsabonnemang beroende på din internetuppkoppling och behov. Tanken med Penny bredband var att ge kunderna ökad flexibilitet och erbjuda möjligheten att pausa och slå på ditt abonnemang på ett enklare sätt. Penny levererade bredband via kabel-TV

Om du vill lära dig mer om de olika alternativen för bredband kan du läsa våra artiklar om stadsnät, bredband via fiber, ADSL, och mobilt bredband.

Penny abonnemang och bredbandshastigheter

  • 100/10 Mbit/s
  • 250/10 Mbit/s
  • 500/30 Mbit/s

Vad kostade bredband från Penny?

Penny var en aktör som riktade sig till ett något yngre segment och valde därför att erbjuda förmånligare priser. Priser på fast bredband varierar beroende på var du bor.

Penny erbjöd bland annat en studentrabatt med halva priset i 8 månader till alla studerande i Sverige som var med i Mecenat.

Vill du hitta billigt bredband och jämföra internetleverantörer kan du göra det här på Bredbandsval.se. Du får alltid dagsaktuella priser!

Penny Play

För 69 kronor per månad kunde du även få du tillgång till filmer, dokumentärer och spännande TV-serier. De som hade Penny som bredbandsleverantör slapp dessutom betala för de första tolv månaderna.

I Penny Play kunde man se mängder av serier, filmer och TV-program i 4K på upp till två enheter samtidigt. Precis som en vanlig streamingtjänst kunde du titta direkt i Pennyappen, eller se ditt utbud på en TV via Chromecast, Apple TV eller en Samsung Smart TV.

Penny play blogg

Betalning av abonnemang hos Penny

Pennys abonnemang betalades med ett vanligt betalkort. Pengarna drogs direkt varje månad för att undvika krångliga fakturor och oförutsedda kostnader. Penny gjorde ingen kreditkontroll i samband med beställningar. Om du hade ett betalkort kunde du enkelt ansluta det och starta din nya tjänst.

På så sätt blev aktiveringsdagen din betalningsdag varje månad och du betalade alltid i förskott för 30 dagars användning av tjänsten. Därmed underlättades pausning av abonnemang och det fanns ingen bindnings- eller uppsägningstid på abonnemanget.

Penny kundtjänst

Penny erbjöd inte någon traditionell kundtjänst eller support via telefon, e-post eller chat. Istället hade man tagit fram hjälpartiklar som var tänkta att besvara de vanligaste frågorna. De som inte hittade svaret på sin fråga hänvisades till att logga in på Pennys hemsida för ytterligare hjälp.

Penny omdöme

Penny lanserades den 3 februari 2020 och hann därför inte vara med i kundnöjdhetsundersökningar, som till exempel SKI. Se betyg och läs recensioner av Penny på Trustpilot.

Bolagsfakta Penny

  • Namn: Tele2 Sverige Aktiebolag (Penny var ett varumärke som tillhörde Tele2-koncernen)
  • Organisationsnummer: 556267-5164
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE556267516401
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Övrig information

Penny tillhörde Tele2 koncernen och lanserades som varumärke under 2020. Planen var att lansera Penny inom de öppna näten i Sverige men fram tillochmed augusti 2021 fanns Penny endast i Tele2s (f.d. Com Hem) koaxial-nät.