Allente

Allente

Många kunder frågar sig vad Allente är och vad det betyder. Allente (förkortning av "All entertainment") är en relativt ny nordisk TV- och bredbandsleverantör som grundades i maj 2020 efter sammanslagningen av Canal Digital och Viasat.

Allente erbjuder främst TV via satellit och fiber men det går även att beställa bredband separat.

Allente bredband

Allente är en relativt ny bredbandsleverantör på den svenska marknaden. Även om Allente kanske främst förknippas med sitt stora TV-utbud så erbjuder man även bredband via fiber i öppna stadsnät som en fristående tjänst.

Allente erbjuder flera olika typer av bredbandsabonnemang beroende på din internetuppkoppling och vad du har för behov.

Allente abonnemang

Allente erbjuder flera olika abonnemang och hastigheter för bredband beroende på var du bor och vilket nät adressen tillhör. Den som kan beställa Allente bredband via fiber på sin adress kan välja mellan följande bredbandsabonnemang:

  • Allente bredband 100
  • Allente bredband 250/250
  • Allente bredband 500/500
  • Allente bredband 1000

Om du är du osäker på vilken hastighet du ska välja på ditt bredband kan vi tipsa om vår artikel som förklarar vilken internethastighet man behöver.

Vad kostar Allente bredband?

Priserna på Allente bredband varierar beroende på vilket abonnemang och vilken hastighet du väljer. Priset kan dessutom variera beroende på vilket stadsnät du tillhör och vilka erbjudanden och kampanjer Allente har för tillfället i nätet.

Allente bredband i stadsnät

Allente levererar bredband i flera stadsnät i Sverige. När du söker på din adress på Bredbandsval.se kollar vi vilket stadsnät du är ansluten till och ifall Allente har erbjudanden. Här är exempel på stadsnät där Allente levererar bredband:

Allente TV

Den som är ansluten till ett stadsnät där Allente levererar TV via fiber (IPTV) kan välja mellan ett flertal TV-paket från Allente.

Allente kanalpaket:

Den som bor i hus som inte inte är anslutet till ett stadsnät kan även beställa Parabol TV (via satellit).

Allente satellit TV

I samband med att Viasat och Canal Digital gick samman och bildade Allente så gick man över till att sända alla TV-signaler via Allentes satellit Astra 4A (Sirius).

Allente App

Appen Allente (även Allente Play) ingår i alla TV-paket från Allente. Med appen är det enkelt att streama TV-kanalerna som ingår i ens TV-paket– var man än är. Med Allente Play kan man titta på vilken TV man vill med Chromecast eller Apple TV och det går att streama gratis inom EU.

Allente kundservice

Allente kundtjänst och support satsar hårt på att ge alla sina kunder så mycket hjälp de kan, utan att man ska behöva kontakta Allente. På Allentes kundservicesida hittar man själv svaren på de flesta frågor om installation, boxar och hårdvara, abonnemang och avtal och fakturor.

E-post: kundservice@allente.se

Om man ändå föredrar att prata med en supportagent i telefon gäller följande nummer och öppettider:

Allente telefon

010-19 99 900

Öppettider för teknikfrågor: Mån-fre: 08.00-19.00 Lör-sön: 10:00-19:00

Öppettider för fakturafrågor: Vardagar: 08:00-17:00

Allente kontakt

Besöksadress
Västra järnvägsgatan 15
111 64 Stockholm

Allente hemsida: allente.se

Allente i sociala medier

Allente omdöme

Allente har inte funnits så länge som varumärke och har därför inte hunnit få så mycket omdömen från kunder eller delta i kundundersökningar från SKI.

Se betyg och läs recensioner av Allente på Trustpilot.

Fördelar med Allente

  • Stort utbud inom underhållning (TV och streamingtjänster)

Möjliga felstavningar av Allente

Allente, som är den korrekta stavningen, har visat sig vara ett lite förvirrande namn – som dessutom är svårt att komma ihåg, vilket har lett till att många skriver exempelvis ”Alente”.

Bolagsfakta Allente

  • Namn: Allente Group AB
  • Organisationsnummer: 559225-9666
  • Momsregistreringsnummer (VAT): SE559225966601
  • Innehar F-skattsedel: Ja

Övrig information

Om du blev kund hos Viasat eller Canal Digital kommer dina tjänster fortsätta som innan sammanslagningen, med samma innehåll och priser tills annat kommuniceras från Allente. Du som kund kommer få mer information från Allente.