Penny bredband

Uppdaterad 4 augusti 2020

Penny är en förhållandevis ny internetleverantör som ingår inom Tele2-koncernen och använder Com Hems nät för att erbjuda koppling till internet via bredband. För mobiltelefonin används mobilnätet hos Tele2.

Penny bredband

Penny erbjuds som bredband via kabel-tv via Com Hems nät i Sverige. Nätet täcker ca 1,5 miljoner hushåll i Sverige. Bredbandet är utan bindningstid.

Se om du kan få bredband från Penny

Genom att söka efter bredband på din adress kan du se om du kan få bredband från Penny.

Bredbandshastigheter för Penny

Penny bredband finns med tre olika hastigheter. Från Small som räcker för de flesta upp till Large för dem med behov av riktigt snabba hastigheter. Vill du lära dig mer om vilken hastighet du behöver för ditt bredband kan du läsa vårt blogginlägg.

Bredband Small (även kallat "Lagom")

  • Nedhastighet 100 Mbit/s
  • Upphastighet 10 Mbit/s

Bredband Medium (även kallat "4K streaming")

  • Nedhastighet 250 Mbit/s
  • Upphastighet 10 Mbit/s

Bredband Large (även kallat "Extra allt")

  • Nedhastighet 500 Mbit/s
  • Upphastighet 30 Mbit/s

Betalning av Penny

Penny betalas med ett vanligt betalkort. Pengarna dras direkt månad så du slipper krångliga fakturor och oväntade kostnader. Ingen kreditkontroll görs.

Behöver jag modem eller router till ett bredband från Penny?

När du beställer bredband från Penny så ingår ett modem. Anledningen till att du måste ha ett Pennymodem är att Penny behöver se att du är en Pennykund som finns i i Com Hems egna bredbandsnät. Du köper sedan en egen router om du vill surfa trådlöst via WiFi. I vårt tidigare blogginlägg kan du lära dig mer om skillnaden mellan ett modem och en router.

Uttag för kabel-tv via Com Hem för att kunna använda Penny

Du behöver ha ett vanligt Com Hem-uttag med tre hål i för att kunna använda Penny. Har du ett uttag med två hål behöver du höra av dig till Penny för att få ett uppdaterat uttag. Detta gör Penny kostnadsfritt. Logga in i appen hos Penny för att boka en kostnadsfri installation av ditt nya uttag.

Pennyappen

Pennyappen finns tillgänglig både för iOS och Android. I appen aktiverar du, ändrar och uppdaterar ditt konto eller dina tjänster när det passar dig. Vill du höja eller sänka din hastighet på bredbandet, inga problem i appen.

Penny app för iOS

Här kan du ladda ned Pennyappen för iOS.

Penny app för Android

Här kan du ladda ned Pennyappen för Android.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"