Bredbandswebben

Uppdaterad

bredbandswebben

Bredbandswebben är en portal för dig med Telia Öppen Fiber. Här går vi igenom portalens funktionalitet och listar operatörer som du kan välja melllan i portalen. Bredbandswebben kallas ibland också för "Bredbandsväljaren".


Tips! Vill du passa på att se vilka olika bredbandserbjudanden och kampanjer som finns just nu kan du använda vår söktjänst för bredband på din adress.

Jämför och beställ bredband på din adress!


Hur fungerar Bredbandswebben?

Det är Telia Öppen Fiber som ligger bakom Bredbandswebben. Via portalen kan du som har öppen fiber via Telia, validera att din adress är ansluten, samt se vilka operatörer och tjänst som finns. Vill du kunna beställa direkt, och även se ytterligare tjänster såsom mobila bredband och bredband via andra infrastrukturer, kan du använda vår söktjänst för bredband på din adress.

Vad innebär ett fibernät?

Bredband via ett fibernät syftar på att dataöverföringen sker genom ljussignaler i den optiska fiber. Fibern är tillverkad i glas eller plast. Fibern ansluts till en flerfamiljsbostad eller villa där den kopplas till en mediaomvandlare där ljussignalerna omvandlas till elektriska signaler. Då kan hemmets uppkopplade apparater ta emot information. Likadant fungerar det åt andra hållet när apparaterna skickar elektriska signaler till mediaomvandlaren som sedan omvandlas till ljussignaler innan de går ut i fibern.

Obegränsad data via fibern

För alla fasta bredband via fiber är det obegränsad datamängd. Du kan streama eller surfa hur mycket du vill utan att vara rädd för att datan ska ta slut. Detta är såklart en stor fördel jämfört med mobila bredbandsabonnemang som oftast har begränsade datapotter.

Vilka leverantörer finns på Bredbandswebben?

Det skiljer sig beroende på vilken adress du bor på, men de operatörer som finns med i någon del av Telia öppen fiber är:

Kontakta Bredbandswebben

Du når Bredbandswebbens kundtjänst på 020-40 24 00.