Bredbandsväljaren

Uppdaterad

bredbandsväljaren

Att ha bredband idag är lika självklart för många som att ha el och vatten till hushållet. Dock så är det lite enklare med vatten, för det finns vanligtvis bara en leverantör. När det kommer till el finns det endast en nätleverantör medan det finns fler olika alternativ för elhandeln.

När det kommer till bredband så är det lite mer komplicerat med ofta många olika möjligheter att få bredband till en adress.

Därför utvecklar kommunikationsoperatörerna ofta sina egna portaler för att jämföra och beställa bredband. Den enda haken är att det inte alltid är så lätt att veta vilket stadsnät man tillhör, och vilken portal man ska gå till.


Tips! Vill du passa på att se vilka olika bredbandserbjudande och kampanjer som finns på din adress just nu kan du använda vår söktjänst för bredband på din adress. Den fungerar oberoende av stadsnät!

Jämför och beställ bredband på din adress!


Vad är bredbandsväljaren

Bredbandsväljaren är ett annat namn på portalen Bredbandswebben.

Ibland brukar dock vi på Bredbandsval.se säga att vi är bredbandsväljaren i Sverige. Vi var först med att lansera en tjänst där konsumenter enkelt kan jämföra och beställa bredband på sin adress – oavsett vilken kommun eller postort man bor på och vilket stadsnät (portal) adressen är kopplad till.

Vi letar upp infrastrukturer (bredbandstyper) på adressen och presenterar vilka operatörer som finns och vilka hastigheter och priser leverantörerna erbjuder.

Medan andra portaler jämför bredband via fiber i sitt nät visar Bredbandsval.se alla olika bredbandstyper och erbjudanden från tjänsteleverantörerna– oavsett infrastruktur.

Exempel på infrastrukturer är:


Jämför och beställ bredband på din adress!


Operatörer att välja mellan för fast bredband

Vi täcker en bra bit över 90% av de möjliga bredbandsval som går att göra i Sverige när det kommer till att välja bland operatörer. Det finns många operatörer som levererar fast bredband via fiber, ADSL, kabel-tv och stadsnäten i Sverige och några av de största är:

Att välja bredband via stadsnät

Du kan beställa internet från flertalet öppna stadsnät i Sverige, exempelvis i IP-Only och iTUX samt Zitius och Open Infra.