Allente och Bahnhof i samarbete inom TV

Uppdaterad

Allente x Bahnhof

Nu är det klart att Allente och Bahnhof ingått ett partnerskap inom TV. Tanken är att Bahnhof ska erbjuda fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter möjligheten att teckna Allentes TV-paket. Här berättar vi mer om samarbetet.

Bahnhof har sedan 1994, när man började erbjuda bredband, vuxit till en av de fem största bredbandsleverantörerna på den svenska marknaden. Bland kunderna finns bland annat ett stort antal fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter, som alla är uppkopplade till Bahnhofs egna bredband via fiber.

Sedan Canal Digital och Viasat slogs samman och bildade Allente, har företaget, som till skillnad från Bahnhof främst är kända för sina TV-paket, satsat hårt på sitt företagserbjudande (Business to Business). Bland annat har man lanserat en TV-app och tecknat en rad sporträttigheter som gör det möjligt att se och streama ett flertal stora sportevenemang.

Nu lanserar de två företagen ett samarbete som ska komplettera varandras styrkor. Tanken är att Bahnhofs bredbandskunder ska kunna välja mellan bredbands-TV med TV-box och Allentes streamingtjänst, utan behov av TV-box.

Samtidigt som Allente når ut till fler potentiella TV-kunder kommer alltså Bahnhof stärka TV-erbjudandet i sitt fibernät.