Adressändring - Hur fungerar Adressändring.se?

Uppdaterad 20 februari 2020

Adressändring - Hur fungerar Adressändring.se?

Medelsvensson flyttar ungefär 11 gånger under sin livstid. Adressändring är ett företag som hjälper dig att eftersända post och meddela företag din nya adress i samband med flytt så att du inte missar viktiga brev och fakturor. Du kan även pausa posten när du reser bort så att posten lagras och skickas senare, beställa tillfällig eftersändning om du bor på en annan adress under en period och skydda din post.

Vad är Adressändring?

Adressändring är en tjänst som gör det enkelt att anmäla flytt och meddela postutdelare om att du har flyttat och bytt adress – oavsett om det gäller permanent eller under en begränsad period. På Adressändring.se kan du adressändra, beställa eftersändning av post, pausa posten, beställa tillfällig adressändring och skydda dig mot att någon obehörig adressändrar, lagrar eller eftersänder din post kostnadsfritt med tjänsten Adresslåset.

Svensk Adressändring ägs av PostNord och Citymail och samlar in adressändringar från privatpersoner och företag i hela landet.

Vilka är fördelarna med Adressändring?

Om du flyttar måste du alltid göra en flyttanmälan till Skatteverket senast en vecka efter att du har flyttat. Där anmäler du att du har flyttat till ny adress. Men om du vill att de som skickar viktig post och fakturor till dig, och som kanske inte har uppdaterad information från Statens personadressregister (SPAR), ska kunna fortsätta göra det är det smart att använda Adressändrings tjänster.

Om du väljer att välja Adressändra och ta med posten så eftersänds din post till din nya adress. På så sätt undviker du risken att missa viktiga brev och fakturor. Dessutom ges du möjlighet att proaktivt meddela din nya adress direkt till företag såsom banker, elbolag, försäkringsbolag och internetleverantörer.

Om du endast väljer att adressändra kommer den post som skickas till din gamla adress att skickas tillbaka till avsändaren och inte skickas vidare till den nya adressen.

Vad kan du göra på Adressändring.se?

När du besöker Adressändrings webbplats får du välja vilken tjänst du vill beställa. Sedan skiljer sig processen åt beroende på vad du valt.

Adressändra vid flytt

Adressändring låter alla postutdelare få ett meddelande om att du har flyttat och bytt adress. Genom att välja adressändra och ta med posten så eftersänder Adressädring posten till din nya adress. Du kan välja att endast adressändra också.

Pausa posten

Ska du åka bort och vill slippa komma hem till en full brevlåda? Pausa posten så lagrar Postnord och Citymail posten åt dig.

Tillfällig eftersändning

Vill du eftersända din post till en adress där du bor under en kortare period? Få posten tillfälligt eftersänd till sommarstället, en nära anhörig, ny partner eller vän i upp till 6 månader. När eftersändningen gått ut delas posten ut som vanligt på din ordinarie/gamla adress.

Adresslåset

Antalet anmälningar av internetbedrägerier har tyvärr ökat markant under de senaste åren. Adressändring erbjuder därför en gratistjänst som gör det möjligt att låsa din adress för förändringar.

Adresslåset skyddar dig om någon obehörig skulle försöka adressändra, lagra eller eftersända din post. När din adress är låst kan dina beställningar enbart bekräftas av dig med ditt BankID. Om det skulle ske en förändring av din adress får du en varning via SMS och ett mail.

Om du senare skulle vilja inaktivera Adresslåset behöver du bara logga in på Adressändrings “Mina Sidor” och klicka på länken "inaktivera Adresslåset" och signera med BankID/Mobilt BankID.

Alternativ till Adressändring

Alternativet till Adressändring.se är att endast göra flyttanmälan på Skatteverkets e-tjänst och sedan anmäla din flytt själv till respektive leverantör.

Adressändring hos din internetleverantör

Om du ska flytta är det inte säkert att den internetleverantör du hade på din gamla adress levererar bredband på den nya adressen. Det hjälper tyvärr inte att bara adressändra om så är fallet. Du kan då komma att behöva skaffa ett nytt bredband från en annan internetleverantör.

För att beställa bredband på din nya adress behöver du bara söka på den adress du vill ha bredband på och beställa det bästa bredbandet för dig.

Till alla blogginlägg

Hitta det bästa bredbandet för just dig

Spendera inte timmar på att leta och jämföra internetleverantörer.

Vi gör det åt dig på mindre än en minut, helt gratis. Sök på din adress här.

"placeholder"