020 nummer i Sverige

Uppdaterad

020-nummer som ringer själv

020-nummer används ofta av företag vill som vill att deras kunder ska kunna nå dem helt kostnadsfritt. I denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om 020-nummer i Sverige, inklusive dess användningsområden, fördelar och hur du kan skaffa ett.

Vad är ett 020-nummer?

Ett 020-nummer i Sverige är ett nationellt telefonnummer som används för att erbjuda kostnadsfria samtal för den som ringer. Det innebär att företag, organisationer eller myndigheter som vill erbjuda sina kunder eller allmänheten möjlighet att kontakta dem utan kostnad kan använda sig av ett sådant nummer. 020-nummer är alltid avgiftsfria för den som ringer och därmed särskilt användbart för kundservice, supporttjänster och liknande funktioner där man vill underlätta för kunder att få tillgång till information eller hjälp.

Tips: Här kan du också läsa om 010-nummer och hur de används.

Vad kostar det att ringa ett 020-nummer?

Att ringa till ett 020-nummer är gratis för den som ringer, oavsett om samtalet görs från en fast telefon eller en mobiltelefon inom Sverige. Kostnaden för att upprätthålla och hantera samtal till 020-nummer betalas istället av det förtag eller den organisation som äger numret.

Ringa 020-nummer från utlandet

Att 020-nummer är gratis att ringa gäller dock enbart samtal inom Sverige. Ringer du ett 020-nummer när du befinner dig i utlandet kan det tillkomma en samtalstaxa som debiteras för samtalet.

Fördelar med att använda 020-nummer

Det finns många fördelar med att använda ett 020-nummer och här listar vi några av dem mer uppenbara:

Kundvänligt - Ett 020-nummer gör det enklare och mer tillgängligt för kunder att kontakta företag, vilket kan förbättra kundupplevelsen och kundnöjdheten. __ Helt gratis__ - Eftersom samtalet är gratis för den som ringer, kan det uppmuntra fler att ta kontakt för frågor eller support. Vi alla gillar ju att något är gratis att ringa. 😉

Enkelt att komma ihåg - 020-nummer är ofta lättare att komma ihåg, vilket kan vara fördelaktigt för marknadsföring och branding. Ännu enklare blir det om de siffror som följer efter 020 är samma eller bildar ett siffermönster. Exempelvis har Telenor telefonnummer 020 – 222 222, vilket är ganska lätt att komma ihåg.

Nationell närvaro - Ett 020-nummer signalerar en rikstäckande närvaro och kan göra att företaget uppfattas som mer tillgängligt och etablerat.

Hur skaffar man ett 020-nummer?

För att skaffa ett 020-nummer du dig som företagare till en operatör eller en tjänsteleverantör som erbjuder sådana tjänster.

Följ dessa tre steg för att skaffa ett 020-nummer:

  1. Leta upp en operatör du vill ha: Det finns flera teleoperatörer och tjänsteleverantörer som erbjuder 020-nummer. Det är viktigt att jämföra priser, tjänster och villkor innan man väljer leverantör.

  2. Ansöka om numret: När en leverantör har valts, genomförs en ansökningsprocess där företaget måste ange sina behov och hur de planerar att använda numret.

  3. Driftsätta tjänsten: Efter godkänd ansökan kommer leverantören att hjälpa till med att konfigurera tjänsten och se till att allt fungerar som det ska.

Det är också viktigt att tänka på att även om själva samtalet är gratis för den som ringer, kan det finnas andra kostnader associerade med att äga och underhålla ett 020-nummer, såsom månadsavgifter eller avgifter baserade på samtalens volym och längd. Dessa detaljer varierar beroende på tjänsteleverantören så glöm inte att jämföra operatörerna innan du bestämmer dig.