010 nummer i Sverige

Uppdaterad

010-nummer

010 nummer används ofta av företag vill ofta förbättra sin tillgänglighet och sin kundservice. I denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om 010 nummer i Sverige, inklusive dess användningsområden, fördelar och hur du kan skaffa ett.

Vad är ett 010 nummer?

Ett 010-nummer är en speciell typ av nummer som tillåter företag, men även privatpersoner, att erbjuda sina kunder ett enkelt sätt att kontakta dem. 010-nummer är också en typ av telefonnummer som inte är geografisk bundna, alltså inte ett specifikt riktnummer för en viss stad i Sverige. Detta innebär att ett företag kan ha ett (1) specifikt nummer att nås på även om de befinner sig på flera orter i Sverige.

Vad kostar det att ringa ett 010 nummer?

I likhet med vanliga telefonnummer har 010 nummer en avgift för uppringaren som motsvarar ett vanligt fast samtal. Det betyder också att personer som ringer till ett 010-nummer inte betalar några extra avgifter ovanpå den ordinarie samtalet.

Fördelar med att använda ett 010 nummer

Det finns flera fördelar för företag att använda sig av 010 nummer och här listar vi några:

Proffsig framtoning - Ett 010 nummer ger ett företag en mer professionell framtoning. Kunder har en tendens att ha mer förtroende för företag som tillhandahåller ett nummer med professionell touch för att kontakta dem.

Enklare att komma ihåg – ett 010 nummer är ofta enklare att komma ihåg än ett telefonnummer med ett riktnummer. 010 nummer kan användas i reklamkampanjer för att öka medvetenheten om ditt företag och göra det enkelt för kunder att nå dig.

Geografisk oberoende - med ett 010-nummer spelar det ingen roll var ditt företag är beläget geografiskt. Du kan nå kunder över hela Sverige utan att behöva använda olika lokala nummer för olika städer. Eftersom 010-nummer är nationella vänder de sig således till potentiella kunder över hela landet. Den som ringer kan alltså inte härleda verksamhetsorten från riktnumret.

Hur skaffar man ett 010 nummer?

Att skaffa ett 010 nummer i Sverige är en enkel process. Du kan ansöka genom olika telekomoperatörer såsom exempelvis Tele2, Telenor eller Telia. De kommer att guida dig genom ansökningsprocessen och hjälpa dig att konfigurera ett 010-nummer enligt ditt företags behov.

Måste företaget skaffa nya telefoner eller installera programvara?

Nej, när du skaffat ett 010 nummer kommer samtalen komma in via dina befintliga telefoner, både fasta eller mobila. Du behöver inte investera i nya telefoner, telefonlinjer, mjukvara eller växlar.